mitsotakis me stratiotes

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρέθηκε στον Έβρο σήμερα Σάββατο (17/10) προκειμένου να επιτηρήσει την πορεία κατασκευής του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Έβρο, όπου πήγε να δει την πορεία κατασκευής του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τόνισε πως το έργο αυτό ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών. Παράλληλα, επισήμανε πως είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση.

Επίσης τόνισε πως οι Έλληνες πολίτες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς γιατί είναι εκείνοι οι οποίοι «κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία».

Το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως οι εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, τονίζοντας πως το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021 όπως έχει προγραμματιστεί.

Ερωτηθείς από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι θα επισκεφτεί και πάλι τον Έβρο όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη προκειμένου να τον εγκαινιάσει.

Πριν από την αναλυτική παρουσίαση του έργου κατασκευής του νέου φράχτη το λόγο πήρε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου ο οποίος αναφέρθηκε στη επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Μάρτιο και δήλωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία προστατεύουν αποτελεσματικά και με αποφασιστικότητα τα σύνορα της Ελλάδας που είναι σύνορα της Ε.Ε.

Στην παρουσίαση παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και βουλευτές του νομού.

Συνοριοφύλακες σε Έβρο και νησιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναλαμβάνουν εργασία επιπλέον 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο και άλλοι 800 σε νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η κατασκευή του νέου φράχτη θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την παράνομη είσοδο στη χώρας μας, Ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει και στην αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών κοντά στον ποταμό Έβρο που δοκιμάζονται και υφίστανται μεγάλες ζημιές κάθε φορά που πλημμυρίζει.

Στις Φέρες ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με εκπροσώπους τοπικών φορέων για τα προβλήματα της περιοχής.

Ο Μητσοτάκης στη Σαμοθράκη

Αργότερα σήμερα, ο Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη Σαμοθράκη, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων του νησιού. Επιπλέον, θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο και τον αρχαιολογικό χώρο.

Προηγήθηκε τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Έβρο και τη Σαμοθράκη έγινε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών της Ν.Δ που εκλέγονται στην ευρύτερη περιοχή, του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου και του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν προτάσεις αναφορικά με την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή. Ταυτόχρονα, συζήτησαν τις δυνατότητες ανάπτυξης της. Ο πρωθυπουργός κατέγραψε τις προτάσεις αυτές και δεσμεύτηκε για την προώθηση τους σε κεντρικό επίπεδο.

Ποιοι άλλοι βρέθηκαν στον Έβρο

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι: υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας Λευτέρης Οικονόμου, Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και οι Μάριος Θεμιστοκλέους – ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γιώργος Καραγιάννης – ΓΓ Υποδομών, Ξένια Καπώρη – Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου ΓΓ Συντονισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM