Μητσοτάκης: Νέα επένδυση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Νέα συνεργασία με Γερμανία στην ηλεκτροκίνηση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων από τη γερμανική εταιρεία ΝΕΧΤ.e.GO., δηλώνοντας πως «περνάμε στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης».

του Μάκη Θεοδώση

«Έχουμε ήδη ένα πλάνο με τη γερμανική εταιρεία VW και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα έχουμε γραμμή παραγωγής αυτών των οχημάτων», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως «απαιτείται δουλειά για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, αλλά είμαι ενθουσιασμένος για τον διαφορετικό τρόπο που η βιομηχανία δραστηριοποιείται και η Ελλάδα είναι μέρος αυτής». Και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλά να προσφέρουμε, μετασχηματιζόμαστε ως χώρα, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και με προσωπικό υψηλής ειδίκευσης».

«Είναι πολύ σημαντικό και είναι στο χέρι μας να αρχίσουμε τις δομές κατασκευής όσο πιο σύντομα γίνεται», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Η τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήρε το εγχείρημα και δεσμεύτηκε πως η χρήση του ηλεκτρικού οχήματος στην καθημερινή ζωή θα αποτελέσει μια πραγματική επανάσταση.

«Το ηλεκτρικό όχημα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και θα αλλάξει τα δεδομένα. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε όπου είναι δυνατό. Θα μείνετε έκπληκτοι με τους εργαζομένους μας, οι οποίοι έχουν ικανότητες υψηλές», δήλωσε ο υπουργός. Και κατέληξε: «Θα είναι μια τεράστια επιτυχία για όλους μας».

Παρόντες ήταν οι υφυπουργοί Νίκος Παπαθανάσης και Χρήστος Δήμας.

Ο CEO της NEXT.e.GO Ούρλιχ Χέρμαν ανέπτυξε την ιδέα γραμμής παραγωγής στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε, είναι η πρώτη μονάδα με 5G χαρακτηριστικά και προάγει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης, ενώ αποτελεί μεγάλη συμβολή στην κινητικότητα και τις μεταφορές.

«Μας επιτρέπει αυτή η επένδυση να είμαστε κοντά στις αγορές, και η Ελλάδα είναι το καλύτερο παράδειγμα για την επόμενη γενιά της βιομηχανικής παραγωγής», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM