Μητσοτάκης σε δευτερολογία: Είστε ο δημιουργός των «μη επανδρωμένων πληκτρολογίων», κ. Τσίπρα

«Καμιά απάντηση στις προτάσεις μας»

Του Μάκη Θεοδώση

Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως «δεν τοποθετήθηκε στο σωστό πλαίσιο, αφού αναπτύχθηκαν και άλλα θέματα από τους αρχηγούς των κομμάτων. Το ερώτημα παραμένει, γιατί το #MeToo δεν ξεκίνησε νωρίτερα. Η κ. Μπεκατώρου μίλησε σε εκδήλωση της κυβέρνησης και έσπασε τη σιωπή της».

«Δεν θα αποδώσω κομματική σκοπιμότητα αργοπορίας, μπορεί να υπήρχε μια φυσική διαδικασία ωρίμανσης της κοινωνίας, αλλά αυτοί μίλησαν γιατί ένιωσαν ασφαλείς. Ήξεραν πως δεν θα ακουστούν νωρίτερα, ένιωθαν αδύναμοι να βρουν το δίκιο τους. Είμαστε υπερήφανοι που αυτό αλλάζει με τη δική μας κυβέρνηση, στέλνουμε το μήνυμα όλοι πως μπορούν να μιλούν με ασφάλεια ακόμη και μετά από πολλά χρόνια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Αυτές είναι οι συνθήκες και καταθέσαμε τις εννέα προτάσεις. Περιμένω τις δικές σας, δεν είπατε κουβέντα», απευθύνθηκε στα κόμματα.

«Δεν υπάρχει συγκάλυψη, αλλά αποκάλυψη, δεν υπάρχει ένοχο μυστικό που συνδέει εμένα  και την κ. Μενδώνη. Αν το ξέρετε, πείτε το στη δευτερολογία σας», κάλεσε τον κ. Τσίπρα. Τον προέτρεψε να πάρει αποστάσεις από τις δηλώσεις δύο βουλευτών με τις χυδαίες αναρτήσεις τους. «Ανέχεστε αυτές τις συμπεριφορές, κ. Τσίπρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μήπως εσείς είστε δέσμιος τέτοιας πολιτικής και δεν μπορείτε να ξεφύγετε; Σας καλώ λοιπόν να καταθέσετε το δίπλωμα της δικής σας ευρεσιτεχνίας, των "μη επανδρωμένων πληκτρολογίων"», τόνισε.

«Το πέπλο σιωπής έσπασε και όποιος διανοηθεί να επαναλάβει παρόμοιες πράξεις κακοποίησης θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.