Γεννηματά: «Ο κ. Μητσοτάκης έταξε άλμα δεκαετίας, όταν σκοντάφτει ήδη από τα πρώτα βήματα»

Γεννηματά από Κρήτη: «Το, κατά τον κ. Μητσοτάκη, τελευταίο μίλι είναι μακρύς δρόμος» 

Ανοίγοντας τη συζήτηση στην ψηφιακή περιοδεία του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά μιλώντας χθες σε στελέχη και ψηφοφόρους στην Κρήτη τόνισε πως η κυβέρνηση επιβάλλεται να προχωρήσει και στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

«Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής είναι απαραίτητες για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανές οι επιχειρήσεις.

Το Ε.Σ.Υ. είναι σε βαθύ κόκκινο. Επιτέλους, η κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την κάλυψη των νέων Covid κλινικών στα νοσοκομεία. Όπως είχαμε προτείνει.

Όμως δεν αρκεί. Επιβάλλεται να προχωρήσει και στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών».

Πρόσθεσε με νόημα πως «το, κατά τον κ. Μητσοτάκη, τελευταίο μίλι είναι μακρύς δρόμος», ενώ συμπλήρωσε πως τα δεδομένα που διαμορφώνονται για το 2021 στην οικονομία εξαιτίας της πανδημίας δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «ο κ. Μητσοτάκης έταξε άλμα δεκαετίας, όταν σκοντάφτει ήδη από τα πρώτα βήματα. Η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου, οι αποσπασματικές και καθυστερημένες παρεμβάσεις της κυβέρνησης επαυξάνουν τις αρνητικές εξελίξεις, την ύφεση, το ιδιωτικό χρέος, το νέο έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό.

Η απειλή για χιλιάδες λουκέτα και μαζική ανεργία που θα βρούμε μπροστά μας όταν ανοίξει η οικονομία είναι υπαρκτή. Τα μέτρα δεν προσφέρουν προοπτική για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Απλώς κρατούν το κεφάλι αυτού που κινδυνεύει να πνιγεί έξω από το νερό, προσωρινά».

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματός της, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε πως είναι απαραίτητες για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανές οι επιχειρήσεις.

«Το νέο δεν χτίζεται πάνω σε ερείπια. Με μια κατεστραμμένη οικονομία και την ανεργία να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, η πορεία της ανάκαμψης θα κοστίσει και θα διαρκέσει περισσότερο. Η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί με την Ε.Ε. τη χρήση μέρους των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την επανεκκίνηση της οικονομίας» επισήμανε και άσκησε έντονη κριτική στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία, στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

«Υπάρχει η εναλλακτική λύση, ο προοδευτικός δρόμος που δείχνει το Κίνημα Αλλαγής με τις προτάσεις του, και είναι εδώ για να τις επικαιροποιήσουμε και να τις ιεραρχήσουμε με βάση τις ανάγκες κάθε περιφέρειας, με στόχο ένα νέο και διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ειδικά για τα πλεονεκτήματα της Κρήτης, σημείωσε ότι το νησί έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωτοπορήσει και στη μετά Covid εποχή, αξιοποιώντας τη θέση του, το κλίμα, τους ανθρώπους του και αυτό που ήδη είναι, με βασικούς πυλώνες τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα, την ενέργεια και τις τεχνολογίες, πραγματοποιώντας το ποιοτικό άλμα. Τέλος, παρουσίασε τις επιμέρους προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων της Κρήτης.