Μητσοτάκης: «Απόλυτη αλληλεγγύη προς τη Γαλλία»

«Απόλυτη αλληλεγγύη» εξέφρασε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σειρά επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Γαλλία. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο Twitter, επισήμανε πως είναι συγκλονισμένος από όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στη Γαλλία. Και στη συνέχεια απέστειλε μήνυμα αλληλεγγύης προς τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έγραψε: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια. Απόλυτη αλληλεγγύη προς τη Γαλλία. Είμαστε ενωμένοι».

Δείτε την ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού:

Συγκλονισμένη είναι τόσο η γαλλική κοινή γνώμη, όσο και ο υπόλοιπος κόσμος, μπροστά στις αιματηρές επιθέσεις με «άρωμα τρομοκρατίας» ενάντια της Γαλλίας.

Νίκαια: Δυο αποκεφαλισμοί, δεκάδες τραυματίες

Η πιο συγκλονιστική από τις τρεις επιθέσεις είναι αυτή στη Νίκαια της Γαλλίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων. Πιο συγκεκριμένα, η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη Νοτρ Νταμ της Νίκαιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, τα οποία επικαλούνται αστυνομική πηγή, μια γυναίκα εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη. Ενώ αποκεφαλισμένο εντοπίστηκε, σύμφωνα με όσα αναφέρονται και ένα ακόμη θύμα.

Αβινιόν: Άνδρας επιτέθηκε σε αστυνομικούς φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ»

Μόλις δύο ώρες μετά την επίθεση στη Νίκαια, σημειώθηκε νέα επίθεση αυτή τη φορά στην Αβινιόν. Ειδικότερα, ένας άνδρας επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών, φωνάζοντας επανειλημμένα «Αλλάχου Άκμπαρ», δηλαδή «ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα γαλλικά μέσα, ο άνδρας μετά την επίθεση κινήθηκε εναντίον αστυνομικών, με τους ίδιους να ανοίγουν πυρ εναντίον του. Ο άνδρας έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, υποκύπτοντας στα τραύματα του.

https://twitter.com/RT_com/status/1321767158532231168?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1321767158532231168%7Ctwgr%5Eshare_1&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1059930%2Fgallia-ki-alli-tromokratiki-epithesi-andras-epitethike-se-astunomikous-stin-avinion%2FΤζέντα: Μαχαίρωσαν τον φρουρό του γαλλικού προξενείου

astinomiki me krani

Αργότερα, σήμανε συναγερμός στο γαλλικό προξενείο στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου ένας άνδρας επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο σε φύλακα του γαλλικού προξενείου.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη από τις Αρχές. Πληροφορίες αναφέρουν πως η ζωή του τραυματία δεν κινδυνεύει.

Σε «αλαλαγμό» η Γαλλία μετά τον αποκεφαλισμό του Πατί

Οι σημερινές επιθέσεις σημειώθηκαν στον απόηχο της πρόσφατης δολοφονίας δι' αποκεφαλισμού του Γάλλου καθηγητή ιστορίας, Σαμουέλ Πατί έξω από το σχολείο όπου εργαζόταν στο Παρίσι από έναν 18χρονο Ισλαμιστή.

Μηνύματα συμπαράστασης από Μισέλ και φον ντερ Λάιεν

Με τη σειρά τους, μηνύματα συμπαράστασης αποστέλλουν στη Γαλλία, οι Σαρλ Μισέλ και Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε στο Twitter:

«Όλη η αλληλεγγύη μου (είναι) με τη Γαλλία και τους Γάλλους. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα της φρικτής επίθεσης στη Νίκαια και τους οικείους τους. Όλη η Ευρώπη είναι μαζί σας».

Στη συνέχεια, την επίθεση στη Νίκαια καταδίκασε και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας την αλληλεγγύη της Ευρώπης στη Γαλλία.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε:

«Καταδικάζω τη φρικτή και βάναυση επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια και είμαι ολόψυχα με τη Γαλλία. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα αυτής της φρικιαστικής πράξης. Ολόκληρη η Ευρώπη είναι αλληλέγγυα προς τη Γαλλία. Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα και τον φανατισμό».

https://twitter.com/vonderleyen/status/1321774485297647616?s=20Καστέξη: «Η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι σκληρή και αμείλικτη»

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξη, η Γαλλία αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού στα εδάφη της στο ανώτατο επίπεδο.

Ο ίδιος δήλωσε ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης πως η απάντηση της κυβέρνησης στην επίθεση θα είναι «σκληρή και αμείλικτη».

Στις 15:00 τοπική ώρα οι καμπάνες σε ολόκληρη τη Γαλλία θα ηχήσουν πένθιμα στη μνήμη των θυμάτων των σημερινών επιθέσεων.

Και η Τουρκία καταδικάζει την επίθεση στη Νίκαια

Παρά τον «πόλεμο» που μαίνεται μεταξύ Ερντογάν - Μακρόν, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου πρόεδρου, αλλά και το σατιρικό σκίτσο του περιοδικού Charlie Hebdo, η Τουρκία καταδικάζει και αυτή έντονα την άγρια επίθεση στη Νίκαια. Βάζοντας στην άκρη την αντιπαράθεσή της με το Παρίσι, η Άγκυρα εκφράζει «την αλληλεγγύη της».

Πιο συγκεκριμένα, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας, σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της Νίκαιας (...) και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM