Μενδώνη: Τοποθετεί μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της στην Ακρόπολη

Σε τρία σημεία στην Ακρόπολη αναμένεται να τοποθετήσει επιγραφή με το όνομά της η Λίνα Μενδώνη

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ετοιμάζεται να τοποθετήσει μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της στην Ακρόπολη, και πιο συγκεκριμένα στην Πύλη Μπελέ στα Προπύλαια, στον Περίπατο της Ακρόπολης και στον χώρο γύρω από το Ερέχθειο.

Η εν λόγω ενέργεια αναφέρεται στη σύμβαση δωρεάς που υπογράφτηκε μεταξύ του Δημοσίου, του Ιδρύματος Ωνάση και της εταιρείας Αριόνα για τη χορηγία κατασκευής του ανελκυστήρα, του νέου φωτισμού της Ακρόπολης αλλά και την τσιμεντοποίηση.

Όσα αναφέρει η σύμβαση

Σύμφωνα με τη σύμβαση, στο άρθρο 9 προβλέπεται πως «το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του ανελκυστήρα πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης, δίπλα από τη σχετική επιγραφή που αφορά τη χορηγία των Ε.Ε. και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως, τουλάχιστον 70x40 εκ.), που θα αναφέρει: "Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη" (Ιούνιος 2020). Η ακριβής θέση και οι ειδικές προδιαγραφές της εν λόγω αναφοράς θα οριστικοποιούνται με υπόδειξη του δωρεοδόχου μετά από προηγούμενη συναίνεση του ιδρύματος».

Λίνα Μενδώνη σύμβαση

Πρόκειται για μια πρωτοφανή κίνηση, καθώς –σύμφωνα με την «Αυγή»– ποτέ δεν έχει γραφτεί το όνομα χορηγού, πόσο μάλλον υπουργού, σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM