Κουτσούμπας: Τον Λιγνάδη δεν τον αποπέμψατε εσείς, αλλά τα θύματά του

Κουτσούμπας: «Τον Λιγνάδη δεν τον απέπεμψε η κυβέρνηση από διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά τα θύματά του»

«Τον Λιγνάδη δεν τον απέπεμψε η κυβέρνηση από διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά τα θύματά του», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως στα καθήκοντα του πρωθυπουργού είναι να απομακρύνει ένα μέλος της κυβέρνησής του όταν τον εξαπατά ή δεν χειρίζεται ορθά σοβαρές υποθέσεις, ζητώντας με αυτόν τον τρόπο από τον κ. Μητσοτάκη να παύσει από τα καθήκοντά της την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Αναφερόμενος εκτενέστερα στις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που βλέπουν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι αν μια Ολυμπιονίκης ή ένας αναγνωρισμένος ηθοποιός φτάνει μετά από τόσα δεινά που έχει υποστεί να βγαίνει και πάλι με δυσκολία να καταγγείλει τα όσα έχει υποστεί, «σκεφτείτε τι κουράγιο χρειάζεται ένας απλός εργαζόμενος για να αντιδράσει και να αποκρούσει ανάλογες μορφές βίας αλλά και πόση υποκρισία υπάρχει από κάποιους δήθεν ευαίσθητους που τώρα ανακάλυψαν αυτά τα φαινόμενα, ενώ τόσα χρόνια είναι εκατοντάδες οι καταγγελίες στα εργατικά συνδικάτα, για τις οποίες δεν ασχολήθηκαν. Δεν ασχολήθηκαν για την εργοδοτική βία.

Δεν υπήρξε ούτε κουβέντα για τις πιέσεις που ασκούνται σε κοπέλες σε αστεράτα ξενοδοχεία προκειμένου να εργαστούν ακόμη και με ποδιές με σεξιστικά λογότυπα».

«Πίσω από τα φώτα της ράμπας υπάρχει ένα εργασιακό καθεστώς ασυδοσίας, με ωρομίσθια λίγων ευρώ και απλήρωτες υπερωρίες»

«Πίσω από τα φώτα της ράμπας υπάρχει ένα εργασιακό καθεστώς ασυδοσίας, με ωρομίσθια λίγων ευρώ και απλήρωτες υπερωρίες. Υπάρχει ένας σκληρός εργασιακός χώρος. Υπάρχει κίνδυνος του αποκλεισμού από την εργασία, που μπορεί να οδηγήσει στην ανέχεια. Όλα αυτά είναι που μετατρέπουν τους εργαζόμενους (και) του θεάτρου στο να μετατρέπονται σε εύκολα θύματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM