Αίτημα Κουφοντίνα στο ΣτΕ για τη μεταγωγή του

Αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μεταγωγή του

στις φυλακές Κορυδαλλού 

Μετά την απόρριψη του αιτήματος για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μέσω του συνηγόρου του, Δημήτρη Σαραφιανού, ο πολυϊσοβίτης ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας:

- την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η σχετική απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου

- την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται η ίδια προσβαλλόμενη απόφαση

ακύρωσης της εν λόγω απόφασης της κυρίας Νικολάου.

Η πλευρά του Δημήτρη Κουφοντίνα υποστηρίζει ότι η απόφαση για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού είναι παράνομη και ο νόμος 4760/2020 είναι αντισυνταγματικός και «φωτογραφικός».

Σε ό,τι αφορά την αντισυνταγματικότητα, η πλευρά Κουφοντίνα ισχυρίζεται ότι τίθενται περιορισμοί για τις μεταγωγές στις αγροτικές φυλακές για λόγους που δεν σχετίζονται με τη λειτουργία των αγροτικών φυλακών και την πειθαρχική κατάσταση του κρατουμένου, αλλά τίθεται ως μοναδικό κριτήριο η κατηγορία για την οποία βαρύνεται ο έγκλειστος.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η προσβαλλόμενη απόφαση της Σοφίας Νικολάου έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης και επικαλείται για την έκδοσή της άσχετα έγραφα, που δεν αφορούν όμως γενικά το ζήτημα των μεταγωγών.

Τέλος, η πλευρά Κουφοντίνα υποστηρίζει ότι έγινε «εικονική» μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να δικαιολογηθεί η μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού, καθώς δόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) εντολή μεταγωγής προς τον Κορυδαλλό (21/12/2020), ενώ την ίδια ημέρα η κυρία Νικολάου έδωσε εντολή μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM