Στον Κορυδαλλό ο Κουφοντίνας; Ραγδαίες εξελίξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας, καταδικασμένου για εγκλήματα τρομοκρατίας, Δημήτρη Κουφοντίνα, για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού 

Ρεπορτάζ: Μαύρα Σαραντοπούλου - Μάκης Θεοδώσης 

Έπειτα από 57 ημέρες απεργίας πείνας, με τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού να είναι καθημερινές, η Επιτροπή Μεταγωγών φαίνεται να κάνει δεκτό το αίτημα του καταδικασθέντος για εγκλήματα τρομοκρατίας, Δημήτρη Κουφοντίνα, για μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας είναι αυτό που θα πάρει την απόφαση για το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού και οι πληροφορίες μας λένε πως θα υπάρξει συναίνεση. Μάλιστα, πριν από λίγο έγινε γνωστό πως τα νεφρά του απεργού πείνας έπαψαν να λειτουργούν.

Το πολιτικό θερμόμετρο για σχεδόν δύο μήνες παρέμενε στα ύψη, δεδομένου ότι η υπόθεση Κουφοντίνα ξεφεύγει από τα όρια των πράξεων και ποινών και έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για όλους τους κρατούμενους.

Η νομοθεσία δίνει στον Κουφοντίνα το δικαίωμα υποβολής αιτήματος μεταφοράς στις φυλακές Κορυδαλλού, μια διαδικασία που, σύμφωνα με τη δικηγόρο του Ιωάννα Κούρτοβικ, καθυστερούσε εξαιτίας της μη παράδοσης των απαιτούμενων εγγράφων από την Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διεξάγεται συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του πολύ στενού πολιτικού του περιβάλλοντος αναφορικά με την αποδοχή του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η παρουσία από το πρωί του δικηγόρου του Κουφοντίνα σε πολλά τηλεοπτικά μέσα είναι ενδεικτική της πίεσης που ασκείται σε ανώτατο επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM