Κοροναϊός: Τι εξετάζει η Κυβέρνηση μετά τις μάσκες παντού

Κρίσιμο θα είναι το επόμενο διάστημα, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει τρόπους, προκειμένου να αναχαιτιστεί ο κοροναϊός.

Μετά την καθολική χρήση της μάσκας και την απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυβέρνηση κάνει έκκληση για την τήρηση των υπαρχόντων μέτρων.

Μετά το πέρας δύο εβδομάδων, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων. Πρώτα, θα πρέπει να διαπιστωθεί, κατά πόσο έχουν συμβάλλει τα έκτακτα μέτρα στον περιορισμό διασποράς της πανδημίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε πρόσφατα: «Ας τηρούμε τα μέτρα που υπάρχουν σήμερα για να μην πάμε σε σκληρότερα». Παρ' όλα αυτά ανέφερε, πως δεν υπάρχει η σκέψη για ένα δεύτερο ολικό lockdown στη χώρα.

Τοπικά lockdowns, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να συμβούν, ειδικά σε περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη αποσκοπεί στο να μην φτάσει η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη στο επίπεδο 4, αυτό του αυξημένου κινδύνου. Έως τώρα, στις κόκκινες περιοχές του υγειονομικού χάρτη συγκαταλέγονται η Καστοριά και η Κοζάνη.

Ανησυχία με το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί με τον ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων. Νέο  αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε το Σάββατο (24.10.2020), καθώς σημειώθηκαν 935 νέα κρούσματα.

Αν η κατάσταση «εκτροχιαστεί», στις συζητήσεις της κυβέρνησης βρίσκεται η απαγόρευση μετακίνησης από τη μία περιφερειακή ενότητα (νομό) στην άλλη. Αυτό το ενδεχόμενο προέκυψε από τη μετακίνηση των πολιτών σε όμορες περιοχές με ελαστικότερα μέτρα, προκειμένου να διασκεδάσουν.

Επιπλέον, ο περιορισμός στις μετακινήσεις πολιτών άνω των 65 ετών, αλλά και το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος νωρίτερα από τα μεσάνυχτα είναι μερικές από τις εισηγήσεις, που έχουν πέσει στο τραπέζι. Ωστόσο, το κλείσιμο των χώρων εστίασης πριν τα μεσάνυχτα μέχρι πρότινος είχε απορριφθεί από την κυβέρνηση.

Τα παραπάνω μέτρα πιθανολογείται πως θα τεθούν σε εφαρμογή, μόνο αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Ενίσχυση πληγέντων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας δήλωσε πως θα ενισχυθούν όσοι πλήττονται από τα μέτρα, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να διατηρήσει «ζωντανή» με κάθε τρόπο την αγορά και την οικονομία. Προς τούτο, άλλωστε, αποφασίστηκε τα καταστήματα λιανεμπορίου να παραμένουν ανοικτά ακόμη και σε περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και άρα σε συνθήκες τοπικού lockdown.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM