Κοροναϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου και πιθανό διάγγελμα Μητσοτάκη

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην επιτροπή ειδικών έχει σημάνει συναγερμός μετά τη χθεσινή έκρηξη των κρουσμάτων του κοροναϊού.

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκεται τόσο η κυβέρνηση όσο και λοιμωξιολόγοι μετά την χθεσινή «έκρηξη» κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα. Γεγονός που οδήγησε σε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ετοιμότητα η Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση και οι επιστήμονες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και εγρήγορσης εξαιτίας της ξέφρενης πορείας που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η πανδημία στη χώρα.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου λόγω COVID-19

Στη σύσκεψη πρόκειται να αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, να αποτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί η λήψη νέων μέτρων για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού.

Επιπρόσθετα, ίσως αργότερα, να έχουμε και διάγγελμα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες  πληροφορίες, αφού ολοκληρωθεί η πρωινή αυτή σύσκεψη θα αποφασιστεί, εάν τελικά ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό, στο οποίο θα περιγράφονται νέες παρεμβάσεις και θα τονίζεται πιστής τήρησης των μέτρων.

Στο «κόκκινο» η χθεσινή μέρα

Να υπενθυμίσουμε πως χθες (21/10), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αριθμό-ρεκόρ για τα νέα κρούσματα στη χώρα, και ειδικότερα πρόκειται για 865 νέα κρούσματα. Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική με 331 κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη κατεγράφησαν 181 νέα κρούσματα.

Νέα μέτρα προ «των πυλών»

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει ήδη καταρτίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια δέσμη μέτρων, η οποία διαφοροποιείται ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα των περιοχών που καταγράφουν ιδιαίτερα βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Επομένως, να σημειωθεί πως μετά την χθεσινή ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι διόλου απρόσμενο, ο πρωθυπουργός να αποφασίσει τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα.

 

Τοπικά lockdown σε «κόκκινες» περιοχές

Επιπλέον, αυξημένα μέτρα προστασίας προβλέπονται σε περιοχές της χώρας που τίθενται στο επίπεδο συναγερμού κατηγορίας 3 (αυξημένης επιτήρησης) λόγω της αυξημένης διασποράς του κοροναϊού. Και αυτό γίνεται στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Να θυμίσουμε πως ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την Τετάρτη (21/10) πως οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λάρισας και Σερρών αναβαθμίζονται στο επίπεδο συναγερμού κατηγορίας 3 (αυξημένης επιτήρησης) λόγω της αυξημένης διασποράς του κοροναϊού.

Ο ίδιος, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε χθες, επισήμανε πως «η κατάσταση είναι κρίσιμη και επιβάλλεται αυξημένη επιτήρηση από όλους». Τονίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης μετά τον αριθμό-ρεκόρ που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα στη χώρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε επίσης, πως «έχουμε κάνει μια σπουδαία προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες, ας μην εγκαταλείψουμε τώρα αυτή την προσπάθεια». Κάνοντας παράλληλα έκκληση στους πολίτες να μην παίρνουν τον ιό αψήφιστα και να τηρούν με «θρησκευτική» ευλάβεια τα μέτρα προστασίας που έχουν ήδη επιβληθεί.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την δική του πλευρά, τόνισε πως «το θέμα είναι, τα μέτρα που λαμβάνονται -και είναι ήδη πολλά- να εφαρμόζονται, να τηρούνται».

Ποια νέα μέτρα είναι στο «τραπέζι»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» βρίσκονται η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και η καθολική χρήση μάσκας, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM