Κοντοζαμάνης: Ο στόχος των 2 εκατ. εμβολιασμών το μήνα είναι εφικτός

Κοντοζαμάνης: Η ανοσία το καλοκαίρι με αυτό το ρυθμό-Μόνο έτσι θα ανοίξει μόνιμα η οικονομία

Του Μάκη Θεοδώση

Την πεποίθηση  ότι οι εμβολιασμοί ενάντια στον κορονοϊό μπορούν να ξεπεράσουν τα 2 εκατ. τον μήνα, εξέφρασε στη Βουλή, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα, καθώς υπάρχει η παραγωγική δυνατότητα να το κάνουμε για να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού και μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε χτίσει το τείχος της ανοσίας που χρειάζεται, ώστε η οικονομία να επανέλθει στην κανονικότητα και να λειτουργήσει ο τουρισμός», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης 53 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εμβολιαστική διαδικασία ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε επίσης, πως «ό,τι εμβόλια έρχονται στη χώρα, γίνονται».

Βρισκόμαστε στην διάρκεια ενός πρωτόγνωρου εγχειρήματος, του εθνικού εμβολιασμού, η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα. Είναι ένας δίαθλος,  ταχύτητας και αντοχής ταυτόχρονα με ιδιαιτερότητες και πολλές αντιξοότητες.  Όμως για να επανέλθει η κανονικότητα απαιτείται υπομονή, προσπάθεια συνολική και άμεση παροχή των «όπλων», των εμβολίων. Στην άκρη του τούνελ θα φανεί το φως της ελευθερίας αρκεί να παραμείνουμε ψύχραιμοι, συγκεντρωμένοι και να εφαρμόζουμε τις εισηγήσεις των ειδικών.