Κικίλιας: Υψηλό ιικό φορτίο σε όλη τη χώρα

Για το Σύστημα Υγείας που δοκιμάζεται καθημερινά, για τη λήξη της καραντίνας αλλά και για το εμβόλιο μίλησε σήμερα σε εκπομπή του OPEN ο Βασίλης Κικίλιας.

«Είμαστε σε μια φάση εξέλιξης και διασποράς του κορονοϊού που έχει πιέσει πολύ το Σύστημα Υγείας. Δεν τίθεται θέμα ημερομηνιών, αλλά πώς κινείται ο αριθμός των κρουσμάτων. Στη Βόρεια Ελλάδα και παντού πλέον δοκιμάζεται το Ε.Σ.Υ. και ακόμη μία φορά θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους που μάχονται καθημερινά», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά»

Ο κ. Κικίλιας, ερωτώμενος για τη σταδιακή άρση του lockdown, δήλωσε πως όλη η χώρα έχει υψηλό ιικό φορτίο. «Υπάρχουν πολλές εισηγήσεις, και κάποιες από αυτές και δημοσίως από τους επιστήμονές μας. Έπειτα από μια εμπεριστατωμένη συζήτηση με τους επιστήμονες προκύπτει μια κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων», πρόσθεσε.

«Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χώρας συγκριτικά με τα υπόλοιπα κράτη είναι πως εμείς διαθέτουμε μια επιτροπή επιστημόνων οι οποίοι προέρχονται απ’ όλο το φάσμα της κοινωνίας και του πολιτικού γίγνεσθαι και η γνώμη τους είναι σεβαστή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Στο ενδεχόμενο να είμαστε σε καραντίνα κατά τη διάρκεια των εορτών, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως φέτος το μόνο σίγουρο είναι ότι τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά λόγω των επιβαρυμένων υγειονομικών συνθηκών.

«Τρέχει» η διαδικασία με το εμβόλιο

Αναφορικά με τα εμβόλια, ο υπουργός δήλωσε: «Τα εμβόλια θα έρθουν την ίδια στιγμή που θα φτάσουν και στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Πορτογαλία και την Ιταλία. Θα εμβολιαστούν σταδιακά οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες και μετά ο υπόλοιπος πληθυσμός και θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κοινωνία σε μια μερική κανονικότητα».

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε πως είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και γενικότερα τα εμβόλια για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM