Κικίλιας για σεισμό: «Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας τα νοσοκομεία»

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας είναι τα νοσοκομεία,  μετά τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο, δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μετά τον σεισμό των 6,7 ρίχτερ με κέντρο τη Σάμο ανέφερε πως οι νοσοκομειακές μονάδες και τα κέντρα υγείας της Σάμου και της Ικαρίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

«Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας & ΕΚΑΒ σε Σάμο & Ικαρία σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας. Μεταβαίνουν άμεσα στη Σάμο διασώστες του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) του ΕΚΑΒ και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροιλός», αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Βασίλης Κικίλιας.

Ειδική ομάδα του ΕΚΑΒ στη Σάμο

Στο νησί της Σάμου μεταβαίνουν άμεσα διασώστες του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ και ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός.

Σαρλ Μισέλ: Έτοιμη η ΕΕ να παράσχει βοήθεια στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στις περιοχές που χτυπήθηκαν από το σεισμό των 6,7 ρίχτερ βορειοδυτικά της Σάμου.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Μισέλ τόνισε: «Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Αιγαίο, την Ελλάδα και την Τουρκία. Οι σκέψεις μου είναι στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό. Η ΕΕ είμαι έτοιμη να παράσχει βοήθεια».

https://twitter.com/eucopresident/status/1322170752100110336ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM