Κικίλιας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για «μάσκα παντού»

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για όλα τα ενδεχόμενα μέτρα προστασίας και δε δίστασε να ανακοινώσει πως η καθολική χρήση της μάσκας είναι πιθανή.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουμε λάβει, είναι εμφανές ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερη πορεία από πολλές άλλες πόλεις».

Παράλληλα, δήλωσε πως το τοπικό lockdown στην Αττική συνιστά ύστατη λύση, ενώ η κυβέρνηση δεν είναι υπέρ ενός οριζόντιου lockdown. «Συμπάσχω με εκείνους που αγωνίζονται για ένα μεροκάματο, είναι δύσκολο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την εφαρμογή των μέτρων, τονίζοντας πως είναι ξένο προς τον ίδιο να κουνά «το δάκτυλο στους πολίτες».

Στην Αττική, ανέφερε, «αυξάνονται συνέχεια οι κλίνες ΜΕΘ. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εγκαίνια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.»

Ενώ, για τα Κέντρα Υγείας ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «ενεργοποιήθηκαν ήδη από το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία αναφοράς, που σήμερα κάνουν έως 1.000 τεστ την ημέρα».

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «υπήρξε συμφωνία από την ΕΕ, με μια τρίτη εταιρία για ένα εμβόλιο στις αρχές του 2021. Δεν μιλάμε για μια προσπάθεια που θα χρειαστεί χρόνια. Πρέπει να αντέξουμε αυτούς του μήνες. Από τα τέλη του 2020 έως τα μέσα του 2021 οι επιστήμονες λένε ότι θα υπάρχει σειρά εμβολίων και θεραπειών, ώστε να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM