Από τον Καποδίστρια στον… Τράγκα

Ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε νέο πολιτικό φορέα. Καμιά έκπληξη δεν δοκίμασαν όσοι ξέρουν από παλιά τις φιλοδοξίες του 

Υπάρχουν δείγματα γραφής ότι από παλιά τον τρώει το «σαράκι» του ενεργού πολιτικού παράγοντα.

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Εκείνο το ζεστό απόγευμα των αρχών του Σεπτέμβρη  του 2010 έχω πολλούς λόγους να το θυμάμαι για χρόνια. Μετρούσα λίγες μόλις μέρες που είχα οριστεί –χωρίς να το περιμένω, για να λέμε την αλήθεια– διευθυντής της  εφημερίδας «Χώρα», έπειτα από πρόταση του Γιώργου Τράγκα, την οποία μου μετέφερε το τότε alter ego του, ο Παναγιώτης Τζένος.

Το «μυριζόμουν», αλλά δεν το έλεγα ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για την εφημερίδα – κάτι μου έλεγε ότι θα είμαι ο τελευταίος διευθυντής στη σημαντική ιστορική διαδρομή του φύλλου.

Συνέχιζα όμως τη δουλειά προσπαθώντας καθημερινά για το καλύτερο, όντας παλιός ή νέος φίλος με όλους τους συναδέλφους και χτίζοντας σταδιακά μια καλή σχέση με τον ίδιο τον «δύσκολο» Γιώργο Τράγκα, τον οποίο γνωρίζοντάς τον καθημερινά όλο και καλύτερα διαπίστωνα ότι έχει δυο αναντίρρητα πλεονεκτήματα: Είναι ο κορυφαίος εν ζωή Έλληνας ρεπόρτερ και έχει πολλές ευαισθησίες, τις οποίες σ' τις αποκαλύπτει σαν «βεντάλια» αν βρεις το κουμπί του.

Από την άλλη, όμως, έχει μεταπτώσεις και είναι περίεργος στην επικοινωνία με πολλούς από τους συνεργάτες του

Αυτό το διαπίστωνα καθώς συνειδητοποιούσα μέρα με τη μέρα ότι είχα μετατραπεί σε «χοάνη» παραπόνων από πολλούς και πολύ καλούς συναδέλφους – γιατί η «Χώρα» είχε στους κόλπους της μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες αληθινούς δημοσιογράφους, πολλοί από τους οποίους χρωστούν στον Τράγκα τη δημοσιογραφική τους υπόσταση.

Εκείνο το απόγευμα λοιπόν είχα κατέβει στο γραφείο του Γιώργου Τράγκα για να συζητήσω μαζί του προβλήματα που προέκυπταν και τρόπους διαχείρισής τους – όπως έκανα σχεδόν κάθε μέρα αναζητώντας λύσεις, που δύσκολα βρίσκονταν.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο συνάδελφος, συνεργάτης και κολλητός φίλος του Τράγκα, ο Πάνος Τσίρος

Κι ενώ ξεκινήσαμε να μιλάμε για ζητήματα της εφημερίδας και της επικαιρότητας, ο εκδότης μάς διέκοψε: «Αφήστε τα αυτά. Είμαστε σε χρονιά περιφερειακών εκλογών. Σκέφτομαι να κατέβω για περιφερειάρχης Αττικής. Και θέλω να βοηθήσετε».

Μείναμε άναυδοι και κοιταζόμασταν με τον Πάνο Τσίρο, όσο εκείνος μας ανέλυε τα «μεγαλόπνοα» σχέδιά του, «στολίζοντας» παράλληλα τον σημερινό υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, που ήταν τότε ο «εκλεκτός» της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής.

«Εσύ θέλω να μου βρεις όλα τα διαδικαστικά», μου είπε αυστηρά. «Καλώς ήρθατε στο δάσος του Σέργουντ», θα είναι το μότο μας, πρόσθεσε, δανειζόμενος τον χώρο δράσης του Ρομπέν των Δασών… Δεν έθεσε εντέλει υποψηφιότητα ούτε φυσικά σοβαρή συζήτηση κάναμε εκείνο το απόγευμα.

Φαίνεται όμως ότι το «σαράκι» δεν τον άφησε

Και τώρα μαθαίνουμε ότι δημιούργησε πολιτικό φορέα. Είναι όμως σίγουρο ότι, πριν ο Γιώργος Τράγκας απευθυνθεί στους πολίτες, θα έχει φροντίσει ο άνθρωπος Τράγκας να έχει νικήσει τον εκδότη Τράγκα;

Ή μήπως πρόκειται για μια ακόμη μεσσιανικού χαρακτήρα πρωτοβουλία από τις χιλιάδες που έχουμε δει μετά τα χρόνια του Ιωάννη Καποδίστρια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM