Υπ. Παιδείας: Συνεχίζεται η διανομή των tablets – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Συνεχίζεται κανονικά η διανομή των φορητών συσκευών (tablets) από το Υπουργείο Παιδείας, ανταποκρινόμενο στις νέες συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού, τόσο στην καθημερινότητα όλων, όσο και στη λειτουργία των σχολείων.

Το Υπουργείο Παιδείας μέσα από δωρεές και μέσω ΕΣΠΑ έχει εξασφαλίσει 65.965 φορητές συσκευές (tablets) αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ και 25.648 φορητές συσκευές αξίας άνω των 4 εκατ. ευρώ.

Τα tablets πρόκειται να μοιραστούν υπό προϋποθέσεις σε μαθητές της χώρας, προκειμένου να γίνει εφικτή η διαδικασία τηλεκπαίδευσης που έχει επιβάλλει η νέα -πρωτόγνωρη- πραγματικότητα του κορονοϊού αλλά και το lockdown.

Ο νέος εξοπλισμός διατίθεται για προσωρινή χρήση

Με αφορμή το εκ νέου κλείσιμο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, το Υπουργείο Παιδείας κλήθηκε να δρομολογήσει επιπλέον εξοπλισμό ήδη από την περασμένη άνοιξη.

Ο εξοπλισμός αυτός, έχει ήδη παραδοθεί ή πρόκειται να παραδοθεί σε σχολικές μονάδες, σε ολόκληρη τη χώρα.

Επιπλέον να σημειωθεί πως αποτελεί περιουσία των σχολείων και διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση. Και αυτό, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Παράλληλα, αποσκοπεί και στο να συμβάλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα στο κυβέρνηση.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM