ΥΠΕΞ: Δεν συζητήθηκε ενδεχόμενη συμπαραγωγή του ρωσικού εμβολίου από τη χώρα μας

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών 

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, για το αν συζητήθηκε σε συνάντηση του υπουργού Νίκου Δένδια με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ το ενδεχόμενο συμπαραγωγής του ρωσικού εμβολίου από τη χώρα μας, ξεκαθάρισε πως δεν έγινε ποτέ καμία αναφορά.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια με τον Ρώσο ομόλογό του κ. Λαβρόφ στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου 2020 συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η εξέλιξη της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ρώσος υπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις όσον αφορά τη δημιουργία και παραγωγή ρωσικού εμβολίου για την αντιμετώπιση του Covid-19. Ουδέποτε, όμως, αναφέρθηκε σε συμπαραγωγή του από τη χώρα μας».

Περισσότερες προξενικές αρχές εξυπηρετούν πολίτες εξ αποστάσεως

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως τα γενικά προξενεία Βοστόνης, Κωνσταντινούπολης, Ντίσελντορφ και το προξενείο Πέρθης εντάσσονται από σήμερα στη φάση πιλοτικής λειτουργίας του «MyConsulLive», της πλατφόρμας εξυπηρέτησης πολιτών χωρίς φυσική παρουσία, μέσω βιντεοκλήσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, πρόκειται για την πλατφόρμα που σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η υπηρεσία αυτή, η οποία παρουσιάστηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Νίκο Δένδια και Κυριάκο Πιερρακάκη, αντίστοιχα, στα τέλη Δεκεμβρίου, βρίσκεται ήδη σε πιλοτική λειτουργία στην πρεσβεία της Ελλάδας, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα γενικά προξενεία Νέας Υόρκης και Τορόντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM