Ταξίδια με «υγειονομικό» διαβατήριο προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το εμβόλιο θα αποτελεί εισιτήριο για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στις χώρες του εξωτερικού

Να εισαχθεί «υγειονομικό διαβατήριο» για τη «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19» πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ε.Ε., σύμφωνα με πληροφορίες του Politico.

Του Μάκη Θεοδώση

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας την «επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη-μέλη».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας είναι, αναγκαστικά, θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας».

Παράλληλα, το Politico σημειώνει πως, αν και η Ελλάδα «δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή προϋπόθεση για τα ταξίδια, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «αυτό (σ.σ. το πιστοποιητικό εμβολιασμού) θα προσφέρει επίσης ένα κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να προχωρήσουν σε εμβολιασμό».

Διαβάστε τη συνέχεια στο kyvernisi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM