Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ταυτόχρονα τα πάντα- Χαρίτσης: Παλινωδίες στο άνοιγμα της οικονομίας

Γεωργιάδης: «Τι θέλει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, να ανοίξουν τα μαγαζιά ή να μην ανοίξουν;» - Χαρίτσης: «Οι πολίτες βιώνουν μια δυσβάσταχτη πραγματικότητα»

Τα πολιτικά ξίφη τους διασταύρωσαν χθες στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για την αλλαγή της απόφασης για το άνοιγμα του λιανεμπορίου υποστηρίζοντας πως ήταν η πιο υπεύθυνη στάση, ενώ ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως η κυβέρνηση επιμένει σε ένα προσβλητικό για την κοινωνία success story, ενώ οι πολίτες βιώνουν μια δυσβάσταχτη πραγματικότητα.

Για άνοιγμα της εστίασης 

Γεωργιάδης: «Υπεύθυνη στάση είναι να πει η κυβέρνηση πως είναι μία δύσκολη στιγμή και πως πρέπει να στρίψει το τιμόνι για να σώσει ζωές » 

Δεν κατάλαβα ποια η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να ανοίξει η εστίαση ή να μην ανοίξει; Είδαμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα να πρωτοστατούν στα επεισόδια κατά του Στέλιου Πέτσα και να ζητά μαζί με τους καταστηματάρχες να ανοίξουν τα μαγαζιά. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζητά να ανοίξουν τα καταστήματα. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λέει ταυτόχρονα τα πάντα. Προφανώς και υπάρχουν παλινωδίες στις αποφάσεις, γιατί η βάση της κουβέντας δεν είναι σταθερή. Καλώς οι άνθρωποι είναι τα κάγκελα. Εμείς πιστεύετε ότι θέλαμε Παρασκευή βράδυ να ανατρέψουμε την απόφαση; αλλά ποιος θα πάρει την ευθύνη.

Τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση; να πει ότι δεν έχει ευθύνη και να ανοίξουμε; Υπεύθυνη στάση είναι να πει η κυβέρνηση πως είναι μία δύσκολη στιγμή και πως πρέπει να στρίψει το τιμόνι για να σώσει ζωές

Χαρίτης: «Η κυβέρνηση επιμένει σε ένα προσβλητικό για την κοινωνία success story, ενώ οι πολίτες βιώνουν μια δυσβάσταχτη πραγματικότητα»

«Δεν μπορούμε να επανέλθουμε σε μια στοιχειώδη οικονομική κανονικότητα με το άνοιγμα ενός διακόπτη» συνέχισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, ξεκαθαρίζοντας ότι «απαιτούνται συγκεκριμένα υγειονομικά, κοινωνικά και οικονομικά μέτρα». Και πρόσθεσε: «Όχι μόνο οι φορείς της αγοράς αλλά και το 71,6% των ερωτηθέντων σε πρόσφατη έρευνα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει «ασπιρίνες» τα όποια μέτρα στήριξης» ενώ «η χώρα μας έχασε 20 θέσεις σε έναν μήνα στην κατάταξη του Bloomberg ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, κατρακυλώντας στην 40η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες».

«Η κυβέρνηση επιμένει να αποποιείται τις ευθύνες της για την καταστροφή που ζούμε, δείχνοντας με το δάχτυλο τους επιστήμονες, τους πολίτες και βεβαίως τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο βουλευτής, επαναλαμβάνοντας το αίτημα «να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά της επιστημονικής επιτροπής, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια για το πώς λαμβάνονται αποφάσεις». «Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να χρησιμοποιεί τους επιστήμονες ως άλλοθι και μετά να τους επιρρίπτει τις δικές του ευθύνες» σχολίασε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «επιμένει σε ένα προσβλητικό για την κοινωνία success story, ενώ οι πολίτες βιώνουν μια δυσβάσταχτη πραγματικότητα».

Γεωργιάδης: « θα σφίξουμε τα δόντια και θα τα καταφέρουμε»

Είμαστε σε ένα μαραθώνιο, 300 μέτρα πριν το τέλος, θα σφίξουμε τα δοντια και θα τα καταφέρουμε. Κάποιοι ασυνήδειτοι πηγαν χθες να παίξουν το χαρτί διακρισης Αθήνας- Θεσσαλονίκης, πάνω στη γνωστή διάκριση βορράς- νότου. Σας λέω πως από τις αποφάσεις που έχω υπογράψει η Θεσσαλονίκη λειτούργησε 37 ημέρες παραπάνω.

άδωνις γεωργιάδης

Τα κηρύγματα του διχασμού και του λαϊκισμού πρέπει να σταματήσουν. Η ώρα απαιτεί σοβαρότητα. Κανείς δεν αδίκησε ούτε τη Θεσσαλονίκη, ούτε την Πάτρα, ούτε την Κοζάνη. Κανέναν δεν αφήνουμε πίσω, όλους τους φροντίζουμε στο μέτρο που μπορούμε.

Χαρίτσης: «Βραχνάς για την πραγματική οικονομία το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας»

Ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε «βραχνά για την πραγματική οικονομία το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας», επισημαίνοντας ότι «σε λίγες μέρες θα παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για αυτό το ζήτημα, στα πρότυπα της ρύθμισης που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές, με πολλές δόσεις και απομείωση του αρχικού κεφαλαίου».

«Η χώρα μας πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην συζήτηση για το πώς θα προσαρμοστεί η Ευρώπη στην μετά-covid εποχή» ξεκαθάρισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «ειδικά για την ελληνική οικονομία, θα είναι καταστροφικό να επανέλθουμε στον στενό κορσέ των δημοσιονομικών περιορισμών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM