Γεωργαντάς: Πιστοποιητικό εμβολιασμού μέσα από ειδική πλατφόρμα

Όσοι εμβολιαστούν θα παίρνουν και το ειδικό πιστοποιητικό, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κάνοντας λόγο για τη διαδικασία του εμβολιασμού, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε πως θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους εμβολιαστούν να λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό για δική τους χρήση, μέσω μιας πλατφόρμας που θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στον Ιανουάριο.

Ο υφυπουργός τόνισε πως μέχρι αυτή τη στιγμή το εν λόγω πιστοποιητικό δεν προβλέπεται να ζητηθεί από κάποια άλλη υπηρεσία. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνέχεια σε επίπεδο Ε.Ε.

Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός για τον πληθυσμό

Μετά τις 15 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον γενικό πληθυσμό και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να ενημερώνεται μέσα από τη σχετική πλατφόρμα. Όσοι έχουν προτεραιότητα θα λαμβάνουν ένα SMS με ραντεβού, το οποίο θα μπορούν να αλλάξουν μέχρι μία φορά αν δεν τους εξυπηρετεί.

Για να καθοριστεί η σειρά προτεραιότητας, θα ελέγχονται μια σειρά αρχείων και κυρίως η συνταγογράφηση των πολιτών μέσα από το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης.

Επίσης, μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργαντάς είπε πως θα υπάρξει μέριμνα και για όσους θα πρέπει να εμβολιαστούν, αλλά μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές και έχουν πρόβλημα μετακίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM