Ερντογάν: «Θα απαντήσουμε σε Ελλάδα και Κύπρο όπως τους αξίζει»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει της προκλητικές δηλώσεις, κλιμακώνοντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εκ νέου, δηλώνοντας πως η Τουρκία «θα απαντήσει» σε Ελλάδα και Κύπρο «όπως τους αξίζει».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν σταματά να «ανεβάζει τους τόνους» και να προκαλεί διαρκώς με τις δηλώσεις του, παρά την έντονη κριτική που του ασκείται, τόσο από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όσο και από χώρες που παραμένουν αμέτοχες σε αυτό το «παιχνίδι προκλητικότητας» που στήνει ο ίδιος.

«Η Ελλάδα «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της»

Σύμφωνα με το ΑFP, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του (AKP), υποστήριξε ότι η Ελλάδα «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της». Δικαιολογώντας με αυτό τον τρόπο και την επιστροφή του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Να υπενθυμίσουμε, πως τις τελευταίες ώρες το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, φαίνεται να πλέει νότια του Καστελόριζου.

Το βασικό πλέον μέλημα του Ερντογάν, όπως φαίνεται, είναι να μετατοπίσει την ευθύνη της όλης προκλητικότητας της Τουρκίας στη χώρα μας. Επί της ουσίας, «παλεύει» να παρουσιάσει την Ελλάδα ως τη χώρα που προκαλεί.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να δίνει τις απαντήσεις που αξίζουν σε Ελλάδα και Κύπρο»

Ο ίδιος ο Ερντογάν επισήμανε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να δίνει «τις απαντήσεις που αξίζουν στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση». Υπογραμμίζοντας ξανά, πως οι δυο χώρες (Ελλάδα και Κύπρος) δεν τήρησαν τις υποσχέσεις που έδωσαν στις συνομιλίες που προηγήθηκαν.

Ο Ερντογάν στη Μαύρη Θάλασσα

Να σημειωθεί πως, ο Ερντογάν τις επόμενες μέρες αναμένεται να επισκεφτεί, όπως εξήγγειλε ο ίδιος το Σάββατο (10/10), το πλωτό γεωτρύπανο Fatih (Φατίχ) στη Μαύρη Θάλασσα. Σκοπός αυτής της δράσης του να ανακοινώσει νέα στοιχεία για τα κοιτάσματα της περιοχής.

https://twitter.com/TRTWorldNow/status/1316288077455855616?s=20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM