«Εξοικονομώ - Αυτονομώ»: Άνοιξε η πλατφόρμα για Ήπειρο και Ιόνιο

 «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» : Ξεκίνησε σήμερα για Ήπειρο και Ιόνια Νησιά

Άνοιξε σήμερα στις 10:00 η πλατφόρμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» για την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά, ενώ την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανοίγει για την Αττική.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» καλύπτει παρεμβάσεις για την αντικατάσταση κουφωμάτων, για θερμομόνωση, για σύστημα θέρμανσης-ψύξης, για φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων και για έξυπνο φωτισμό.

Φέτος για πρώτη φορά υπάρχει 10% έξτρα επιδότηση για όσους έχουν πληγεί από κοροναϊό και 10% για για πολύ παλαιά ακίνητα.

 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα

Για κάποιον που έχει ατομικό ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ μπορεί να επιδοτηθούν οι παρεμβάσεις που θα κάνει έως 65% και να φτάσει το ποσοστό το 85% με τις δύο έξτρα επιδοτήσεις των 10%, ενώ για την ίδια περίπτωση το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 20.000 ευρώ.

Για ατομικό εισόδημα από 50.000 έως 90.000 οι επιδοτήσεις μπορεί να επιδοτηθούν από 35% και να φτάσουν το 55%, ενώ το οικογενειακό εισόδημα πρέπει να κυμαίνεται από 70.000 έως 120.000 ευρώ.

Τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα με Μητσοτάκη

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» παρουσιάστηκε την Τετάρτη στον πρωθυπουργό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δηλαδή από τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου

Διαβάστε την συνέχεια στο ecoearth.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM