Δημοσκόπηση MRB: Η ΝΔ μπροστά με 13,1% από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερά διψήφια η απόσταση των δύο κομμάτων - Υψηλό το ποσοστό των αναποφάσιστων

Του Μάκη Θεοδώση

Με διαφορά 13,1% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην πρόθεση ψήφου, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του σταθμού Star. Υπάρχει και ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό πολιτών που εμφανίζεται αναποφάσιστο, ικανό να επηρεάσει την ψαλίδα διαφοράς.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου είναι:

ΝΔ: 35,6%

ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.: 22,5%

ΚΙΝΑΛ: 5,7%

ΚΚΕ: 4,6%

Ελληνική Λύση: 4,5%

ΜέΡΑ25: 3,5%

Άλλο κόμμα: 2,7%

Αδιευκρίνιστη ψήφος: 20,9%

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός οι πολίτες απαντούν, σε ποσοστό 39,9%, υπέρ του επικεφαλής της κυβέρνησης και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και σε ποσοστό 25,7% υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. και τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (διαφορά 14,2%). Η απάντηση «Κανένας», με 28,3%, συνεχίζει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνου του κ. Τσίπρα.

Αξιοσημείωτο είναι πως το 69,8% ζητά να μη γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, ενώ το 15,5% ζητά να υπάρξει κυβερνητική υποχώρηση.

Όσον αφορά την υπόθεση Λιγνάδη, το 59% κρίνει αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης, ενώ το 30% την κρίνει θετικά. Το 56,5% κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το 32,2% την κρίνει θετικά.

Καλός βαθμός για τον εμβολιασμό

Σχετικά με την αξιολόγηση των χειρισμών της κυβέρνησης για την πανδημία και τους εμβολιασμούς, το 52% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, ενώ το 44,8% απαντά πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Το 58,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι στο θέμα των εμβολιασμών η κυβέρνηση τα πάει καλά. Στον αντίποδα, το 33,7% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση ως προς το θέμα αυτό.

Image removed.

 

Image removed.

 

Image removed.

 

Image removed.

 

Image removed.

Στην αξιολόγηση των υπουργών, πρώτος σε δημοφιλία έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ τρίτος είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Image removed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM