Ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επισημοποιεί την έναρξή των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας στις 25 Ιανουαρίου.

Μετά τις προαναγγελίες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει την επανέναρξη του νέου κύκλου διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που θα λάβει χώρα στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Σταθερή θέση της ελληνικής πλευράς παραμένει ότι αντικείμενο των διαπραγματεύσεων μπορεί να αποτελέσει μόνο η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Ωστόσο, προβληματισμό εξακολουθούν να προκαλούν οι τοποθετήσεις Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι ανοίγουν τη βεντάλια των ζητημάτων.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως «η τουρκική πλευρά επικοινώνησε με την ελληνική πλευρά και πρότεινε όπως η διεξαγωγή του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου 2021. Η ελληνική πλευρά αποδέχτηκε την πρόσκληση».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, και το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την επανέναρξη των συνομιλιών στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.

Διαβάστε περισσότερα στο kyvernisi.com