Ενημέρωση Μητσοτάκη με την παρουσία Τσιόδρα-Οι εισηγήσεις των ειδικών

Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει με την παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Καθώς η πανδημία καλπάζει στην χώρα μας, η ενημέρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα λάβει χώρα την Πέμπτη (5/11) στις 12:00 μαζί με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο πρωθυπουργός, μετά την ανακοίνωση νέων πιθανών μέτρων, θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα πράγματα διαφαίνονται δυσοίωνα, αν κάποιος λάβει υπόψη την παρουσία του γνωστού λοιμωξιολόγου στην ενημέρωση του πρωθυπουργού, η οποία προκύπτει για πρώτη φορά.

Σοκάρουν οι αριθμοί

Τα αρνητικά ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο, καθώς τα κρούσματα έφτασαν τα 2166 την Τρίτη (3/11), ενώ την Τετάρτη (5/11) εκτοξεύτηκαν σε 2646.

Το γεγονός πως η τάση των κρουσμάτων, αλλά και των διασωληνωμένων, αυξάνεται ραγδαία έχει προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση, για τους χειρισμούς που πρέπει να υιοθετήσει.

Αυτή τη στιγμή περίπου 180 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, ενώ οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ είναι ελάχιστες.

Νέα μέτρα

Μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους λοιμωξιολόγους, το πιο πιθανό μέτρο που αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η απαγόρευση από νομό σε νομό.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως το συγκεκριμένο μέτρο θα περιορίσει αρκετά τη διασπορά της πανδημίας.

Παράλληλα, οι εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, θεωρούν πως το lockdown στην Αττική είναι απαραίτητο. Το γεγονός πως η Αττική είναι στις πρώτες θέσεις αναφορικά με τα ημερήσια κρούσματα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM