Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαφοροποιείται ξανά από τη θέση της Φώφης Γεννηματά – «Θα έκλεινα και εγώ την εθνική οδό»

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Σε μια ξεκάθαρα δεξιόστροφη τοποθέτηση προχώρησε σε ραδιοφωνική του παρέμβαση ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος θα είναι και υποψήφιος για την προεδρία στο επόμενο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, δείχνει ακόμη μία φορά τη διαφοροποίησή του από τις θέσεις της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, η οποία άσκησε δριμεία κριτική για το κλείσιμο της εθνικής οδού, την ώρα που δεν υπήρχε πρόβλημα από το χιόνι.

«Δεν έχω δει πιο πολύ χιόνι τα τελευταία χρόνια. Πιο πολύ ήταν το 2004, όταν είχαν προκηρυχτεί εκλογές, όταν είχε κλείσει πάλι η Αθηνών – Λαμίας, είχαν εγκλωβιστεί οι οδηγοί, είχε κλείσει ο δρόμος από τα προβλήματα, όχι από επιλογή της κυβέρνησης, και θυμάμαι τι έλεγαν οι οδηγοί εναντίον της κυβέρνησης που δεν είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία εγκαίρως.

Κι εγώ θα διάλεγα την ίδια επιλογή (που έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να κλείσει την Εθνική), αν και το καλύτερο θα ήταν να έχουμε εκείνες τις δυνατότητες τις τεχνικές που να μην κλείνουν οι δρόμοι. Και στην Κεντρική και στη Βόρεια Ευρώπη δύσκολα κλείνουν οι δρόμοι».

Οι δηλώσεις Λοβέρδου δείχνουν ξεκάθαρα τη δεξιά στροφή του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που ταυτίζεται με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Το ρήγμα στο ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι είναι βαθύ και πως δεν είναι μακριά η στιγμή που η Κ.Ο. θα πάρει ανοιχτά ξεχωριστές θέσεις για καίρια ζητήματα της επικαιρότητας και της πολιτικής ζωής της χώρας.