Δένδιας: «Αδυνατώ να καταλάβω το δισταγμό της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία»

Αιχμές για την στάση της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία άφησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Politico.

«Αδυνατώ να καταλάβω το δισταγμό της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει την τεράστια ισχύ που η οικονομία της για να δώσει ένα σαφές παράδειγμα ότι οι χώρες πρέπει να υπακούουν στο διεθνές δίκαιο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας σε συνέντευξη που παραχώρησε. Ο ίδιος θεωρεί πως η Γερμανία δεν ανταποκρίνεται σωστά στον ρόλο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την στιγμή που απορρίπτει τις εκκλήσεις της Αθήνας για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

«Καταλαβαίνω το οικονομικό θέμα από τη γερμανική πλευρά, αλλά είμαι βέβαιος ότι και αυτή καταλαβαίνει την τεράστια αντίφαση του να παρέχεις επιθετικά όπλα σε μια χώρα που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα δύο χωρών της ΕΕ. Αυτός είναι ο ορισμός της λέξης αντίφασης», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύνοδος Κορυφής τον Δεκέμβριο

Στην Σύνοδο Κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών καλεί τα κράτη να στείλουν ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία.

Καιρίδης: Νέα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας στήνει η Τουρκία

Για την σημασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και ο καθηγητής Δημοσίων Σχέσεων και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης. Ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η Ευρώπη πρέπει να διασώσει την αξιοπιστία της. Θα υπάρξει πίεση για να γίνει κάτι στις 10-11 Δεκεμβρίου».

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, το Ορούτς Ρέις θα αποσυρθεί στην Αττάλεια αφού έχει ολοκληρώσει το έργο του σύμφωνα με την τουρκική πλευρά και χρειάζεται συντήρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM