Ο Δένδιας θα ενημερώσει τα κόμματα για τις διερευνητικές επαφές με τη Τουρκία

Ο Ν. Δένδιας θα ενημερώσει αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις διερευνητικές επαφές με τη Τουρκία – Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων αναφορικά με τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και φυσικά, τις διερευνητικές επαφές της χώρας μας με την Τουρκία, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πρόκειται να πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους.

«Δεν είναι συνωμοσία ούτε κάτι που αξίζει τον κόπο να απασχολήσει τον χρόνο της Βουλής των Ελλήνων»

Nα υπενθυμίσουμε πως την περασμένη Τρίτη, ο Νίκος Δένδιας απευθυνόμενος στα κόμματα είχε πει από την Βουλή πως: «Όσον αφορά τις λεπτομέρειες που οδήγησαν στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών θα είμαι έτοιμος να απαντήσω και να δώσω διευκρινίσεις».

«Δεν είναι συνωμοσία ούτε κάτι που αξίζει τον κόπο να απασχολήσει τον χρόνο της Βουλής των Ελλήνων» σημείωσε ο Νίκος Δένδιας αιτιολογώντας την απόφασή του να μην μιλήσει δημοσίως για το ζήτημα.

Η συνέντευξη του υπουργού σε πορτογαλική εφημερίδα

Λίγες μέρες νωρίτερα μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην πορτογαλική εφημερίδα «DIÁRIO DE NOTÍCIAS», όπου και έδωσε απαντήσεις για την προοπτική των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων.

Ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε: «Έχουμε μια μεγάλη απόκλιση με την Τουρκία και αυτή αφορά την υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό είναι και μόνο. Δεν είναι ένα ζήτημα δύσκολο να επιλυθεί».

Και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς ήδη το επιλύσαμε με την Ιταλία, με την Αίγυπτο, θα το επιλύσουμε με την Αλβανία και, σε περίπτωση που δεν φθάσουμε σε συμφωνία για τις τεχνικές ιδιαιτερότητες, θα πορευτούμε στη Χάγη για να τις επιλύσουμε. Θα ήταν εύκολο να επιλυθεί και με την Τουρκία. Θα συζητούσαμε και, εάν δεν φτάναμε σε συμφωνία, θα πορευόμασταν επίσης στη Χάγη για να το επιλύσουμε. Όμως, με την Τουρκία υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν αποδέχεται το νομικό πλαίσιο αναφοράς που δεν είναι  άλλο από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας».

Δείτε το αυριανό πρόγραμμα του υπουργού με τους εκπροσώπους των κομμάτων στο kyvernisi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM