«Όχι» της Βουλής στην άρση ασυλίας Βαρουφάκη για το επεισόδιο στην Αίγινα

Να μην άρει την ασυλία του Γιάνη Βαρουφάκη, για όσα διαδραματίστηκαν στο λιμάνι της Αίγινας την περίοδο του lockdown και τη σύγκρουση του με το λιμενικό, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του Γιάνη Βαρουφάκη αναφορικά με το επεισόδιο στο λιμάνι της Αίγινας κατά περίοδο της καραντίνας.

Ειδικότερα, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, 11 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ, ενώ 282 κατά της άρσης της ασυλίας του.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επισήμανε πως η δικογραφία που σχηματίστηκε ισοδυναμεί με αμφισβήτηση αυτής της αδιαμφισβήτητης ελευθερίας του βουλευτή.

Η άρση ασυλίας μου θα αποτελούσε πλήγμα στον κοινοβουλευτισμό

«Αμφισβητήθηκε το συνταγματικό, πολιτικό και ηθικό μου δικαίωμα να έρθω σε αυτή την Ολομέλεια για να τοποθετηθώ ως Βουλευτής και ως Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας», υποστήριξε ο ίδιος.

«Σε μια εποχή που ο Κοινοβουλευτισμός εξακολουθεί, παρά την πρόσφατη μεγαλειώδη δικαστική καταδίκη, να αμφισβητείται από τις ιδέες που εμπότισε στην κοινωνία το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, η καλύτερη απάντησή μας – ως δημοκράτες – είναι, από τη μία, η λειτουργία της Βουλής σε πλήρη σύνθεση (έστω και ψηφιακά) και, από την άλλη, η κοινή μας στάση εναντίον μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που, εν τέλει, πλήττουν τον Κοινοβουλευτισμό», κατέληξε.

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε επίσης, να μην άρει τη βουλευτική ασυλία του Αχμέτ Ιλχάν.

Κατήγγειλε τα ΜΜΕ για ψεύτικα ρεπορτάζ

Ο πρώην υπουργός οικονομικών και επικεφαλής της του Μέρα25, ανέλυσε εκτενώς στο Σώμα τα γεγονότα στο λιμάνι της Αίγινας μέσα από τη δική του σκοπιά. Καταγγέλλοντας παράλληλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για ψεύτικα ρεπορτάζ.

«Όταν έφτασα στο λιμάνι (της Αίγινας), λιμενικός με έναν δήμαρχο δίπλα του ορμώμενο, μου ζήτησε τα χαρτιά μου. Του έδειξα την βουλευτική μου ταυτότητα και μου λέει το Ε1 σας. και του λέω αυτό το μέτρα δεν ισχύει για βουλευτές. Προχώρησα 5 μέτρα μπροστά ψεκάστηκε το αυτοκίνητό μου και έφυγα. Στη δικογραφία αλλιώς παρουσιάστηκαν τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας στους επικριτές του για το πρόγραμμα του κόμματος, τόνισε πως «Δεν προτείναμε ποτέ την άρση του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης βουλευτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM