Χαρίτσης: «Η κυβερνητική πολιτική στοιχίζει ακριβά στην πραγματική οικονομία»

Χαρίτσης: «Τα σημερινά συγκεντρωτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2020 καταδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται πλέον οι ελληνικές επιχειρήσεις»

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις.

«Μείωση 13,5% του τζίρου για το σύνολο των επιχειρήσεων το 2020, ποσοστό που μεταφράζεται σε μια κολοσσιαία απώλεια 41,6 δισ. ευρώ από την πραγματική οικονομία: από μισθούς, από παραγωγικές επενδύσεις, από διαθέσιμο εισόδημα. Με μεγαλύτερους χαμένους τους κλάδους των καταλυμάτων και της εστίασης, που παρουσίασαν κατακρήμνιση του τζίρου τους κατά 53,4% ή 7 δισ. ευρώ.

Μπροστά σε αυτή την καθηλωτική πραγματικότητα, το μόνο σχέδιο που έχει να επιδείξει η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας είναι οι αναστολές κάποιων υποχρεώσεων και ο νέος δανεισμός για όλο και πιο λίγους. Αντί έστω και τώρα να στηρίξει αποφασιστικά επιχειρήσεις και εργαζόμενους, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προετοιμάζει τους πολίτες για πρόωρο "κούρεμα" ακόμη και αυτών των ελλιπών μέτρων στήριξης. Αναμένει δε τη νέα τουριστική περίοδο χωρίς σχέδιο και προετοιμασία, στηρίζοντας τις όποιες ελπίδες για ανάκαμψη στα επιτυχημένα προγράμματα εμβολιασμού άλλων χωρών. Οδεύοντας ολοταχώς σε μια επανάληψη του περσινού φιάσκου.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί πια να υπεκφεύγει και να εμπαίζει την κοινωνία, βαφτίζοντας ως "νέα" τα ίδια αποτυχημένα ημίμετρα που έχουν οδηγήσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους στο όριο της επιβίωσης. Η πολιτική της "στήριξης με το σταγονόμετρο" βαθαίνει κι άλλο την ύφεση. Οφείλει να αξιοποιήσει σήμερα τις πρωτοφανείς χρηματοδοτικές δυνατότητες που διαθέτει για να στηρίξει την πραγματική οικονομία. Όπως τεκμηριωμένα και κοστολογημένα έχει προτείνει εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM