Αύριο οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά σχολεία

Για αύριο αναβλήθηκε η ενημέρωση για το αν θα κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει τελειώσει η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων.

Οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά σχολεία αναμένονται να γίνουν το Σάββατο 14 Νοεμβρίου από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Τα σενάρια που εξετάζονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται λόγος για τρία σενάρια αναφορικά με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Το πρώτο αφορά το κλείσιμο τους στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας, το δεύτερο αναφέρεται στο κλείσιμο των δημοτικών-νηπιαγωγείων που βρίσκονται σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Τέλος, το τελευταίο σενάριο κάνει λόγο για καθολικό κλείσιμο.

Τι θα γίνει σε περίπτωση που κλείσουν;

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε σε δύο επίπεδα που θα ακολουθήσουν τα δημοτικά σχολεία, σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας.

Το πρώτο και το πιο αναμενόμενο είναι η τηλεκπαίδευση.

Ενώ το δεύτερο αφορά την εκπαιδευτική τηλεόραση. Όπως ανακοινώθηκε έχουν βιντεοσκοπηθεί περισσότερα από 220 μαθήματα και δημιουργήθηκε μια βιβλιοθήκη βασισμένη στην εθελοντική προσφορά καθηγητών. Η προβολή των εκπαιδευτικών επεισοδίων γίνεται με τη συμβολή της ΕΡΤ.

Προβλήματα τηλεκπαίδευσης

Αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετώπισε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αρρυθμίες ασφαλώς θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM