Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

Τσίπρας από Βουλή: «Ο κόσμος που ξεπαγιάζει χωρίς ρεύμα και θέρμανση τρώει το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη»

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Αποχώρησε πριν από λίγο από την Ολομέλεια της Βουλής η αξιωματική αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής του σχεδίου νόμου του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιου για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης: «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (Ε.Ε.) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 για τον συντονισμό ορισμένων νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών-μελών σχετικά με την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων, όπως έχει τροποποιηθεί με την Οδηγία (Ε.Ε.) 2018/1808 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2018 και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η χώρα παρέλυσε από την κακοκαιρία, ενώ επισήμανε ότι το Κοινοβούλιο έχει μόνη έννοια μην τυχόν και δεν προλάβει να ψηφίσει τις αυξήσεις στους μισθούς της διοίκησης της ΕΡΤ και το νέο δώρο στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, την ώρα που τα νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα από την κακοκαιρία.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μετά τη λίστα Πέτσα έρχονται τα δώρα στους τηλεοπτικούς σταθμούς. «Προφανώς, όταν χαρίζετε 20 εκατ., θα σας λιβανίζουν ορισμένα Μέσα από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Αναφερόμενος στην κακοκαιρία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «όλες οι κυβερνήσεις σε αντίστοιχες περιπτώσεις είχαν έγνοια να μην κλείσει ο κεντρικός εθνικός άξονας και κοπεί η χώρα στα δύο. Κι έρχεστε εσείς, πριν καν πέσουν τα χιόνια, και τον κλείσατε με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ωραίοι είστε, εμείς δεν το είχαμε σκεφτεί αυτό. Ήρθατε με απόφαση του υπουργού ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος που εσείς ψηφίσατε για τον παραχωρησιούχο. Ο οποίος μπορεί αν θέλει τώρα να έρθει και να ζητήσει αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη. Κλείνετε τον δρόμο, σας λιβανίζουν τα κανάλια και την ίδια στιγμή που πάνω από 250.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα, θέρμανση και νερό, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εμφανίζεται περιχαρής να φωτογραφίζεται στο Σύνταγμα. Και ο χαρούμενος πρωθυπουργός έπινε τον καφέ του στο "Ντα Κάπο" στο Κολωνάκι. Τη στιγμή που είχαμε τρεις νεκρούς. Κι αφού ήπιε χαρούμενος τον καφέ του, μας συνέστησε να μένουμε σπίτι και να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις. Άσκοπες μετακινήσεις όταν η Αττική είναι κλεισμένη με lockdown. Τι είδους άσκοπες μετακινήσεις να κάνει κανείς; Τα σχολεία είναι κλειστά. Και συνέστησε να κάνουν υπομονή. Τι υπομονή να κάνει κάποιος όταν είναι κλεισμένος σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό;

Ενάμιση χρόνο που κυβερνάτε το μόνο που κάνετε είναι η επικοινωνία. Το περιβόητο επιτελικό κράτος διοικούν golden boys τα οποία φροντίσατε να φέρετε, και μάλιστα αρχίσατε την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ. Ό,τι κάνατε στον ΔΕΔΔΗΕ, κάνετε τώρα και στην ΕΡΤ. Τριπλασιάσατε αμοιβές της διοίκησης και όσων έχουν θέσεις ευθύνης».

«Την περασμένη εβδομάδα ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να συμφωνήσουμε ότι θα εκλέγεται η διοίκηση της ΕΡΤ με τη συναίνεση των κομμάτων. Μας γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας, γιατί πιστεύετε ότι μπορείτε. Από τη στιγμή που δεν δέχεστε να τεθεί σε ισχύ η τροπολογία ώστε η εκλογή της διοίκησης της ΕΡΤ να είναι συναινετική, εμείς αποχωρούμε από τη διαδικασία ψήφισης. Σε λίγο θα εξηγήσω στον πρόεδρο τους λόγους. Η Βουλή δεν μπαίνει στον πάγο, προφανώς θα υπάρχει αντίλογος», τόνισε κλείνοντας την παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας.

http://

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM