Φώφη Γεννηματά: Ανεπαρκής η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας

Φώφη Γεννηματά: «Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε επαρκώς για το δεύτερο κύμα της πανδημίας Τρέχει πίσω από τις εξελίξεις»

Οξεία κριτική άσκησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα εξαιτίας της πανδημίας και των εκφάνσεών της.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά τόνισε πως η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε επαρκώς για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού κατά το πρώτο lockdown, με αποτέλεσμα να τρέχει συνέχεια πίσω από τις εξελίξεις.

«Έπρεπε να γίνονται περισσότερα τεστ»

Σε τηλεοπτική της παρέμβαση το πρωί της Τρίτης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε πως έπρεπε ήδη να γίνονται περισσότερα τεστ, στους υγειονομικούς, στα μέσα μεταφοράς, στις δομές μεταναστών, στα γηροκομεία και αλλού, για να έχει μια πληρέστερη εικόνα της κατάστασης, και όλα αυτά να συγκεντρώνονται σε ένα αξιόπιστο μητρώο.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τα διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ

Τόνισε ότι, πέραν των διαψεύσεων, τα ερωτήματα παραμένουν για τα στοιχεία σχετικά με την πανδημία και έχει ξεκινήσει έρευνα, της οποίας τα αποτελέσματα αναμένει το ΚΙΝΑΛ.

«Αν γίνονταν περισσότερα τεστ και σωστή ιχνηλάτηση, τότε θα είχε καθυστερήσει η έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και δεν θα είχε και αυτή την ένταση».

«Νοσοκομείο χωρίς οξυγόνο για ώρες»

Η κ. Γεννηματά κατήγγειλε πως νοσοκομείο της χώρας έμεινε χωρίς οξυγόνο για ώρες, ενώ ασθενοφόρο περιφερειακού νοσοκομείου που μετέφερε ασθενή με κορονοϊό σε άλλο νοσοκομείο έμεινε στον δρόμο, με αποτέλεσμα να φτάσει οριακά εν ζωή ο ασθενής: «Δεν υπήρξε φροντίδα για την επιστροφή των γιατρών που τον συνόδευαν, οι οποίοι δεν έγιναν δεκτοί στο ΚΤΕΛ».

Για άρση lockdown

Για το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι στηρίζει το ασφαλές άνοιγμα, με δειγματοληπτικά τεστ και με αυστηροποίηση σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο».

«Aπαιτείται να οργανωθούμε προκειμένου να μην υπάρξει νέο κύμα χαλαρότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η έλευση των εμβολίων είναι ενθαρρυντική, αλλά έως ότου φτάσουμε σε ανοσία του πληθυσμού χρειάζεται προετοιμασία, ώστε να μην έχουμε ολέθρια αποτελέσματα», κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM