Πρωτοχρονιάτικες φήμες ανασχηματισμού εν μέσω πανδημίας

Στέκουν στη λογική φήμες ανασχηματισμού προπαραμονή Πρωτοχρονιάς και εν μέσω πανδημίας;

Είτε θετική είναι η απάντηση, είτε αρνητική σε αυτό το – μάλλον ρητορικό – ερώτημα, το δεδομένο είναι ότι υπάρχουν και κυκλοφορούν ευρέως… Σε πολλά δημοσιογραφικά πηγαδάκια ακούγεται ο προβληματισμός, ότι στη διάρκεια αυτής της χρονιάς που λάβωσε βαριά, ολόκληρο τον πλανήτη, υπήρξαν ελάχιστες ειδήσεις που δεν περιστράφηκαν γύρω από τον κορονοιό..

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Στην Ελλάδα όπου η ειδησεογραφία «εγκαλείται», τον τελευταίο χρόνο, ως εξίσου επίπεδη είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε «σφυγμό» της εσωτερικής πολιτικής επικαιρότητας. Τις τελευταίες ώρες όμως το … σχετικό «καρδιογράφημα» αρχίζει να κινείται ξανά.

Σενάρια ανασχηματισμού βγήκαν τις τελευταίες ώρες στον «αφρό» και … κόβουν βόλτες σε – κάποια – δημοσιογραφικά γραφεία.

«Είναι ικανοποιημένος από όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης;», αναρωτήθηκε χθες δημοσιογραφική πηγή που φημίζεται για την πολύ καλή πληροφόρηση της σε ότι αφορά τα συμβαίνοντα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ξεκινώντας να αναλύει το «γιατί επίκειται ανασχηματισμός σε σύντομο χρονικό διάστημα». Συνέχισε λέγοντας ότι οι αλλαγές προσώπων μπορούν να σηματοδοτήσουν ένα «νέο ξεκίνημα».

Όταν ρωτήθηκε για ονόματα , όμως, δε φάνηκε έτοιμος να απαντήσει … Περιορίστηκε μόνο σε έναν… χρησμό: «Στον Κυριάκο Μητσοτάκη αρέσουν οι αιφνιδιασμοί»… Επιχείρημα που στέκει στη λογική, αλλά μόνο του μοιάζει να έχει «κοντά ποδάρια».

Ειδικά όταν η ατμόσφαιρα δεν δείχνει κάποια συνήθη εγρήγορση που συναντάται από την πλευρά των ενδιαφερομένων υποτίθεται εν αγωνία ευρισκομένων υπουργών ή των εν αναμονή «υπουργίσημων» βουλευτών ή άλλων…

«Ανασχηματισμός θα γίνει σύντομα, αλλά όχι άμεσα», εκτιμά πολιτική πηγή συμπληρώνοντας ότι αυτό λέει η πολιτική λογική, αλλά ο χρόνος και ο τρόπος είναι μόνον στα χέρια του πρωθυπουργού, ο οποίος «αρέσκεται, μεν στους αιφνιδιασμούς, αλλά όχι και στις άκαιρες διαρροές», κατέληξε.

Ο πρωθυπουργός σαφώς και δεν είναι ικανοποιημένος από όλους τους υπουργούς

Αλλά αν κάνει άμεσα ανασχηματισμό μεσούσης της μάχης με την πανδημία θα μοιάζει σαν μορφή ομολογίας ήττας.

Είναι σαφές ότι επίκειται ανασχηματισμός στα πρώτα «φτερουγίσματα» του 2021. Αλλά αυτές οι αλλαγές προσώπων θα πρέπει να ταυτιστεί με κάτι, να σηματοδοτήσει μια επανεκκίνηση δεδομένων, ίσως πιο απελευθερωμένη από την παγκόσμια μάστιγα. Τα πράγματα είναι στα χέρια του πρωθυπουργού όπως, φυσικά και θεσμικά και η πρωτοβουλία των σχετικών κινήσεων και επιλογών … Το μόνο βέβαιο είναι ότι εκείνοι που βρίσκονται «στην πόρτα της εξόδου», έχουν ήδη – όπως λένε οι πληροφορίες – λάβει ποικιλοτρόπως το σχετικό μήνυμα… Το πότε το γνωρίζει μόνον ο πρωθυπουργός … Στενοί συνομιλητές του, πάντως, καλούν όσους ανοίγουν τη σχετική κουβέντα, «να κάνουν υπομονή, χωρίς να προτρέχουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM