ΣΥΡΙΖΑ: Τα μάτια στραμμένα στα «φάουλ» της κυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να σπάσει τα εσωκομματικά παρεάκια και το κόμμα του να κάνει ουσιαστικό άνοιγμα στον ελληνικό λαό

Της Μαύρας Σαραντοπούλου 

Η αξιωματική αντιπολίτευση το τελευταίο χρονικό διάστημα κέρδισε ξεκάθαρα πολιτικό έδαφος από τα απανωτά λάθη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καταφέρνοντας να πλησιάσει ένα κομμάτι ενός κομματικού ακροατηρίου που είτε είχε απογοητεύσει ως κυβέρνηση είτε ιδεολογικά δεν το είχε ποτέ.

Θύελλα αντιδράσεων από τη διαχείριση της πανδημίας

Τα αποτελέσματα από τη διαχείριση της πανδημίας, με τα νοσοκομεία να έχουν καταρρεύσει, με διασωληνωμένους σε διαδρόμους να χάνουν αβοήθητοι τη μάχη,  με γιατρούς να απολύονται επειδή μίλησαν για την κατάσταση, ενώ η οικονομία είναι στα τάρταρα, έχουν ξεσηκώσει ανάμεσα στους πολίτες –ακόμη και σε παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Δεξιάς– θύελλα αντιδράσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας... προφητεύσει από την αρχή της πανδημίας το τι θα ακολουθούσε εάν η κυβέρνηση δεν στήριζε ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έρχεται τώρα να επιβεβαιωθεί, επισημαίνοντας την εμμονή της κυβέρνησης στο να μην προχωράει σε μόνιμες προσλήψεις.

Η οικονομία και τα «έξυπνα» μέτρα

Από την άλλη μεριά, τα «έξυπνα» μέτρα έχουν φέρει την οικονομία σε κατάρρευση, με την κυβέρνηση να απολογείται καθημερινά απέναντι στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ.

Βία και κρατική καταστολή

Ένα άλλο σκιώδες σημείο είναι το γεγονός ότι η ΝΔ δεν μπόρεσε να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πίσω από τη διοργάνωση των κινητοποιήσεων υπέρ των δικαιωμάτων του Κουφοντίνα. Αντιθέτως μάλιστα, εξαιτίας της κρατικής βίας και καταστολής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, φάνηκε πως κάπου αλλού είναι η αλήθεια.

Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνάρτηση με τη χαλαρή αντιπολίτευση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και πριν από τη Νέα Σμύρνη, όλα τα παραπάνω δημιούργησαν το χαμένο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσαν νέα δυναμική στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Με το βλέμμα στραμμένο στο φθινόπωρο και στο νέο κύμα ανεργίας και οικονομικής δυσπραγίας, ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών παρακολουθώντας τα λάθη της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να θέλει να εκβιάσει καταστάσεις.

Όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Την κατάλληλη στιγμή. Φτάνει ο Αλέξης Τσίπρας να έχει δίπλα του ικανά στελέχη, μέσα από τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει πραγματικές ρίζες στην κοινωνία.

Να σπάσει δηλαδή τα εσωκομματικά παρεάκια και το κόμμα του να κάνει ουσιαστικό άνοιγμα στον ελληνικό λαό.

Αυτό έχουν ανάγκη και ο ΣΥΡΙΖΑ και η κοινωνία.