O Στόλτενμπεργκ στην Αθήνα-Επαφές με Μητσοτάκη και Δένδια

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα με σκοπό να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκο Δένδια.

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος θα συναντηθεί στις 10:30 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας για δημιουργία μηχανισμού αποτροπής κρίσεων στο ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Αφού Μητσοτάκης-Στόλτενμπεργκ ολοκληρώσουν την συνάντηση τους, στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας στον κ. Στόλτενμπεργκ, στο οποίο θα παραβρεθεί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης (σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ), θα βρεθούν:

  • η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο
  • η διαδικασία διαλογισμού για το μέλλον της Συμμαχίας, καθώς και
  • άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος

Πρακτικά, ο στόχος του κ. Στόλτενμπεργγκ είναι:

  1. Να συμβάλει στην περαιτέρω στρατιωτική αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο
  2. Να κλείσει τυχόν εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τον μηχανισμό απεμπλοκής Ελλάδας και Τουρκίας
  3. Να ενισχύσει στη σφαίρα της δημόσιας διπλωματίας την εικόνα ενός ΝΑΤΟ που μπορεί να διαμεσολαβεί για να επιλύει τις διαφορές μεταξύ των κρατών μελών του.

Στις 12:00, ο γγ του ΝΑΤΟ θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Να σημειωθεί πως ο γενικός γραμματέας του NATO χθες ήταν στην Τουρκία, όπου είχε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Γενς Στόλτενμπεργκ, συζήτησαν «για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM