Χαρδαλιάς: Αντιδράσεις μετά το χειροφίλημα σε ιερέα (vid)

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κίνηση του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος φίλησε το χέρι ενός ιερέα κατά την επίσκεψη του στην Καρδίτσα.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς, προτού αποχωρήσει από την Καρδίτσα χαιρέτησε όσους βρίσκονταν στην περιοχή. Εκεί, όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω, ο υφυπουργός διακρίνεται δίχως μάσκα, να πιάνει και να φιλάει το χέρι του ιερέα. Και όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση του αυτή προκάλεσε πολλά σχόλια. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση σχολιάζοντας το περιστατικό.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ασκώντας σκληρή κριτική με αφορμή τα πρόσφατα αυτά περιστατικά.

«Η υποκρισία και οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη παίζουν καθημερινά τη δημόσια υγεία στα ζάρια. Ο κ. Κουμουτσάκος ισχυρίζεται ότι κοινώνησε τυχαία, και σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε χωρίς μάσκα να φιλάει το χέρι ιερέα».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σπατάλησε τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία», ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια του» και ότι «καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες στοιβάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφού δεν έχει γίνει τίποτα για την ενίσχυση των δρομολογίων».

Σημειώνει επίσης πως «η ατομική ευθύνη που επικαλείται η κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται αφορά μόνο τους πολίτες».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «στοχοποιούν τους νέους ανθρώπους και μέσα σε λίγες μέρες είδαμε τον κ. Κουμουτσάκο να ισχυρίζεται ότι κοινώνησε τυχαία και σήμερα τον κ. Χαρδαλιά να παραβιάζει κάθε μέτρο, και να εμφανίζεται -χωρίς μάσκα- να φιλάει το χέρι ιερέα».

Τι είχε δηλώσει ο Χαρδαλιάς για τον Κουμουτσάκο

Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Χαρδαλιάς είχε σχολιάσει την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου να κοινωνήσει μετά το πέρας της λειτουργίας στο ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, ως εξής:

«Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας, το δεύτερο και πολύ σημαντικό αναφορικά με αυτό το θέμα είναι ότι όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα και κυρίως να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητάμε από τους πολίτες να τηρήσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM