Τσίπρας: «Τα μέτρα που προτείνουμε είναι απολύτως κοστολογημένα»

ΔΕΘ: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τα μέτρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Τα μέτρα που προτείνουμε είναι απολύτως κοστολογημένα και τα είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά. Παρουσιάσαμε ένα συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και αύριο το πρωί» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τη χώρα, έχοντας διαφορετικές συνθήκες από αυτές που έχει η σημερινή κυβέρνηση. Βρήκαμε τη χώρα με άδεια ταμεία, είχαμε την υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα, χωρίς πρόσβαση στην αρχή στις αγορές και χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, πιάσαμε τους στόχους και αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές και στους εταίρους... Σήμερα όμως η κυβέρνηση δεν είναι αναγκασμένη να τηρεί κάποιους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας γιατί στην Ευρώπη ισχύει η περίφημη ρήτρα διαφυγής.

Η κυβέρνηση έχει 37 δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία που εμείς αφήσαμε και έχει πρόσβαση στον δανεισμό. Δεν δικαιολογείται. Δεν προτείναμε πράγματα που βρίσκονται έξω από τη σφαίρα της λογικής. Είμαι απόλυτα κοστολογημένα. Υπάρχουν οι δυνατότητες. Η κυβέρνηση οφείλει να τα υλοποιήσει και αν δεν τα υλοποιήσει θα το κάνει επειδή δεν θέλει και όχι επειδή δεν μπορεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM