Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με το ίδρυμα Νιάρχος για τη δωρεά (vid)

Τηλεδιάσκεψη έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για να ευχαριστήσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την τεράστια δωρεά του ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα τα έχει πάει αρκετά καλύτερα σε σχέση με τις άλλες χώρες, όσον αφορά τα μέτρα προστασίας και την τήρηση τους από τους πολίτες, τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε, λέγοντας πως το γεγονός ότι η χώρα μας τα έχει πάει καλά αυξάνει τις υποχρεώσεις να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη φάση, καθώς κατά πάσα πιθανότητα αυτή η πανδημία θα επιστρέψει το φθινόπωρο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις επιπλέον κλίνες ΜΕΘ που η κυβέρνηση έχει καταφέρει να προσθέσει με μεγάλη ταχύτητα. Ωστόσο, τόνισε «πως εξακολουθούμε να υπολειπόμαστε του ευρωπαϊκού μέσου όρου».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός θέλησε να συζητήσει εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης αυτής της σημαντικής δωρεάς. Ένας από τους πρώτους στόχους είναι η αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ, αλλά και η ψηφιοποίηση της πρωτοβάθμιας υγείας, έτσι ώστε κάθε όλοι οι ασθενείς να αποκτήσουν έναν ηλεκτρονικό φάκελο ασθενή.

Δείτε όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την τηλεδιάσκεψη:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM