Τασούλας: Παρέλαβε τα πρώτα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της Βουλής (pics)

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, παρέλαβε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-Golf της VW, εγκαινιάζοντας και επισήμως το πέρασμα του κοινοβουλίου στην ηλεκτροκίνηση.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της βουλής παρέλαβε σήμερα ο Κώστας Τασούλας. Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε και το πρώτο test drive του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, εγκαινιάζοντας και επισήμως το πέρασμα του κοινοβουλίου στην ηλεκτροκίνηση. Πρόκειται για ένα e-Golf της VW.

Τασούλας: Σύντομα ακόμα περισσότεροι βουλευτές θα έχουν ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες έγινε η ανανέωση του στόλου των βουλευτικών αυτοκινήτων, ενώ δόθηκε η δυνατότητα στους βουλευτές Αττικής να μισθώσουν αν επιθυμούν ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου τριάντα μέλη του κοινοβουλίου έχουν ήδη προχωρήσει στη μίσθωση ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου. Ο Κώστας Τασούλας εκτιμά ότι σύντομα ακόμα περισσότεροι βουλευτές θα προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση.

Το ΙΧ που παρέλαβε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου είναι αυτόματο, πλήρως αθόρυβο ενώ η ιπποδύναμή του ανέρχεται σε 136 άλογα. Με πλήρη φόρτιση μπορεί να διανύσει εντός πόλης εως και 240 χιλιόμετρα ενώ σε συνθήκες ταξιδιού η αυτονομία πέφτει στα 200 χιλιόμετρα. Προκειμένου δε η Βουλή να δεχθεί τον ηλεκτροκινούμενο στόλο εξόπλισε το υπόγειο πάρκινγκ της με πέντε σημεία φόρτισης.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/tasoylas-ilektrokinita-aytokinita-boylis-eikones

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: