Σήμερα στις 18:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη

Διάγγελμα θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, στις 18:00 το απόγευμα, ανακοινώνοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τηλεοπτικό του μήνυμα το απόγευμα της Τετάρτης, στις 18:00.

Μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη, το πρόγραμμα για κάθε κλάδο θα εξειδικευθεί από τους αρμόδιους υπουργούς.

Παρότι λίγα έχουν γίνει γνωστά για τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν, αυτά αναμένεται να είναι διπλής κατεύθυνσης, αφενός με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας και αφετέρου για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας.

«Θα είναι συνολικό πακέτο που θα εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα, για να νιώσουν ασφαλείς οι επιχειρηματίες» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Πληροφορίες για μειώσεις ΦΠΑ και μέτρα για την εστίαση στο διάγγελμα Μητσοτάκη

Το πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί σήμερα αναμένεται να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μειώσεις ΦΠΑ σε ορισμένους κλάδους, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό.

  • Θετική εισήγηση υπάρχει για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.
  • Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ και στις μεταφορές.
  • Σκέψεις υπάρχουν και για μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πακέτο μέτρων αναμένεται να περιλαμβάνει και την εστίαση, καθώς εστιατόρια, καφέ και μπαρ ανοίγουν την επόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Μέτρα για τον τουρισμό

Στο επίκεντρο των κυβερνητικών μέτρων αναμένεται, τέλος, να βρεθεί και η στήριξη του τουρισμού.

Για ένα ξεκάθαρο και συνεκτικό σχέδιο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας, χθες στη Βουλή.

Η χώρα αναμένεται να ανοίξει τα σύνορα την 1η Ιουλίου, όπως έχει ανακοινώσει στο παρελθόν ο κ. Μητσοτάκης με ένα πρωτόκολλο το οποίο θα είναι λογικό όχι μόνο για τους ανθρώπους που θα θέλουν να ταξιδέψουν, αλλά και για την εγχώρια τουριστική βιομηχανία.

Σημαντικό μέρος του κυβερνητικού σχεδίου αποτελούν οι επαφές με ευρωπαϊκές και άλλες χώρες για διμερείς συμφωνίες για την ανταλλαγή τουριστών, οι οποίες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Τα θέματα του διασυνοριακού τουρισμού και των μεταφορών βρέθηκαν εξάλλου στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε χτες ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της τετραμερούς διάσκεψης Ελλάδος – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM