Ο Ερντογάν δίνει τον μισθό του για τους επόμενους επτά μήνες για την εκστρατεία κατά του κοροναϊού

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τον μισθό του για τους επόμενους 7 μήνες στη μάχη κατά του κοροναϊού.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Ανοίγω την εκστρατεία δωρεών προσφέροντας τον μισθό μου για επτά μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

Σε διάγγελμά του μετά από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι υποδομές υγείας της Τουρκίας τόσο σε προσωπικό όσο και σε φάρμακα αλλά και σε μονάδες εντατικής είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με άλλες χώρες. Πρόσθεσε μάλιστα πως η Τουρκία έλαβε μέτρα για τον κοροναϊό πολύ νωρίτερα από άλλες χώρες. Έκανε γνωστό εξάλλου πως θα ανοίξουν και άλλα νοσοκομεία στη χώρα προκειμένου να ενισχύσουν τα υπάρχοντα, ενώ τα μέτρα θα αυξάνονται σταδιακά. Καθησύχασε τον τουρκικό λαό λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε και στον τομέα των τροφίμων.

Κάλεσε ωστόσο τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν κάτι που να χρήζει νοσηλείας να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία. ”Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καθετί για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού”, ανέφερε, εξηγώντας πως θα διασφαλίσει τα πάντα ώστε να λαμβάνονται τα πιο αυστηρά μέτρα για την υγεία των εργαζομένων στις εταιρείες που ακόμη συνεχίζουν να είναι ανοιχτές. Μίλησε και για την απόφασή του για περιορισμούς στις υπεραστικές συγκοινωνίες, λέγοντας πως αν χρειαστεί θα γίνουν ανάλογοι περιορισμοί και στις αστικές συγκοινωνίες.

Ο Ερντογάν τόνισε είπε πως η Τουρκία είναι μια χώρα που είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει την παραγωγή υπό κάθε περίσταση, εννοώντας αυτή με τον κοροναϊό. “Καμιά απειλή δεν θα μας κάνει να εγκαταλείψουμε το στόχο μας. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία”, ανέφερε. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθεί ένα επιπρόσθετο κονδύλι 6 δισεκ. τουρκικών λιρών για την ενίσχυση των δομών υγείας της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM