Ντόρα Μπακογιάννη: «Η Ελλάδα απέδειξε στον Έβρο ότι δεν εκβιάζεται»

Ντόρα Μπακογιάννη: Πώς διαβάζει η πρώην υπουργός Εξωτερικών τις κινήσεις της Άγκυρας, τι αναφέρει για τον Ταγίπ Ερντογάν και ποιο παράθυρο ευκαιρίας ανοίγεται για την ελληνική διπλωματία; Πώς αποτιμά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και τι δηλώνει για τον Αλέξη Τσίπρα; Τι λέει για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας και ποιο είναι μήνυμά της στους δημάρχους για το μεταναστευτικό;

στη ΝΕΦΕΛΗ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ

«Δεν επιθυμούμε ένταση με την Τουρκία» τονίζει η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Χανίων. «Η Άγκυρα θα αναγκαστεί πολύ σύντομα να στραφεί ξανά στην Ευρώπη» διαβλέπει η Ντόρα Μπακογιάννη και επεξηγεί την πρότασή της για μια νέα ευρωτουρκική συμφωνία και τις δικλίδες ασφαλείας που μπορεί να δημιουργήσει, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην «kedenews».

Μπορεί να μην είναι στο κυβερνητικό επιτελείο αυτή τη στιγμή, ωστόσο η εμπειρία της Ντόρας Μπακογιάννη στην εξωτερική πολιτική ισοδυναμεί με πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα. Τόσο οι αναλύσεις της όσο και οι προτάσεις της λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπ’ όψιν από όλες τις κυβερνήσεις. Όπως και η ίδια υπογραμμίζει, «δεν χρειάζεται να κατέχει κανείς υπουργικό θώκο ώστε να δουλέψει αποτελεσματικά για την πατρίδα του».

«Η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί με επιτυχία δύο μεγάλες κρίσης -την πανδημία και την κρίση στον Έβρο- κι αυτό το αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός» υπογραμμίζει η βουλευτής Χανίων, ενώ σε ερώτηση στρατηγικής για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Μπακογιάννη εκτιμά πως δεν υπάρχει ανάγκη ο πρωθυπουργός να ζητήσει νέα εντολή.

Με «αέρα» Ευρωπαίας πολιτικού μιλάει για τον Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας με το παράδειγμά της προς τους συναδέλφους της ότι υπάρχει και ένα άλλο είδος πολιτικού πολιτισμού: σεβασμός στον αντίπαλο και στοχευμένη κριτική, σε δύο μόνο προτάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο kedenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM