Νέες επαφές Κυριάκου Μητσοτάκη στα ΗΑΕ

Νέες επαφές του πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα έχει σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέχεια τις επίσκεψης και των συμφωνιών στις αρχές του μήνα με τις χώρες του Κόλπου, και ειδικότερα με τη Σαουδική Αραβία.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 9:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Sultan Al Jaber.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), όπου είχε συνάντηση με τον διευθυντή του κρατικού επενδυτικού φορέα Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) σεΐχη Χαμντ μπιν Ζαγέτ αλ Ναχάν, αλλά και με τον διάδοχο του θρόνου του Αμπου Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέτ αλ Ναχάν.

Όπως είχαν αναφέρει τότε κυβερνητικές πηγές, βασικό αντικείμενο των συναντήσεων ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον που ήδη εκφράζεται από τα κρατικά επενδυτικά ταμεία του Αμπού Ντάμπι για την Ελλάδα.

Οι επενδύσεις που ενδιαφέρουν τα Εμιράτο είναι κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό και το real estate.

Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία

Υπενθυμίζεται πως στον ίδιο χρόνο η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την αποστολή τους προκειμένου να υπάρξει συνδρομή στην προστασία σημαντικών υποδομών ενέργειας της χώρας.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που η Ελλάδα εκτός πλαισίου διεθνών δυνάμεων ΟΗΕ και λοιπά στέλνει στρατιωτική αποστολή εκτός Ευρώπης. Γίνεται με αυτό τον τρόπο μία σταδιακή αλλαγή του αμυντικού δόγματος με εξωστρέφεια, κάτι το οποίο έχει γίνει και αντικείμενο κριτικής από την αντιπολίτευση.

ΠΗΓΗ: κυβέρνηση.gr