Νέα κρίση στο προσφυγικό - Απειλές Ερντογάν με ανοχή της ΕΕ

Εκρηκτική η κατάσταση στα σύνορα: Ο Ερντογάν συνεχίζει απτόητος, το ΝΑΤΟ χειροκροτεί και η Ευρώπη σιωπά.

Η κατάσταση μαρτυρά μία νέα κρίση στο προσφυγικό με τον Ερντογάν να πραγματοποιεί τις απειλές του προς την Ευρώπη, στέλνοντας χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στα σύνορα.

Την ίδια ώρα που το ΝΑΤΟ στηρίζει την Τουρκία και η Ευρώπη σιωπά εκκωφαντικά

Στον Έβρο η κατάσταση θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, με μωρά παιδιά στην αγκαλιά, προσπαθούν από χθες να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος, με την αστυνομία και τις δυνάμεις του στρατού να τους απωθούν.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από διακινητές που περιέγραψαν στους δημοσιογράφους όλη τη διαδικασία μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα, με εντολή Ερντογάν, όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν.

«Οι μετανάστες κατάλαβαν λάθος και πήγαν στη συνοριακή γραμμή. Από εκεί δεν μπόρεσαν να περάσουν. Κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές, με κόστος 7 – 8 χιλιάδες ευρώ, κερδίζουμε 2.000 ευρώ. Μπαίνουν μέσα 35 άνθρωποι αν και μπορούν να μπουν 45. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20 – 25 λεπτά», δήλωσε ο διακινητής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών βρίσκονται και πολλοί «ποινικοί».

Σημειώνεται ότι στις 17:30 ομάδα μεταναστών έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανεών με σκοπό να εισέλθει σε ελληνικό έδαφος.

Άμεσα επενέβησαν δύο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων με τη βοήθεια της αστυνομίας δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Παράλληλα, στον Έβρο για να συνδράμουν στις ενέργειες των συναδέλφων τους προκειμένου να κρατήσουν στα Τουρκικά εδάφη τους τρεις και πλέον χιλιάδες μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στο φυλάκιο των Καστανεών, μεταβαίνουν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Μέχρι στιγμής πέρα από τις δηλώσεις συμπαράστασης προς τη χώρα μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φαίνεται να έχει διάθεση να βοηθήσει ουσιαστικά την Ελλάδα, δεδομένου ότι τα σύνορα των άλλων χωρών- μελών παραμένουν κλειστά, με το πιθανότερο σενάριο όλος αυτός ο προσφυγικός κόσμος να καταλήξει και πάλι στη χώρα μας.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

Πηγή: κυβέρνηση.gr