Κοροναϊός: Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα από την Κυβέρνηση

«Η αύξηση στα εισαγόμενα κρούσματα χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό. Ο κοροναϊός δεν έφυγε, είναι εδώ και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης. Υπαγορεύει ταυτόχρονα πρόσθετα μέτρα», είπε ο Στέλιος Πέτσας. 

Πρόσθετα μέτρα για τις αφίξεις τουριστών μετά την «έκρηξη» που παρατηρείται στα «εισαγόμενα» κρούσματα κοροναϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά την έκτακτη σύσκεψη κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα για την είσοδο Βαλκάνιων τουριστών από το συνοριακό πέρασμα του Προμαχώνα θα απαιτείται η επίδειξη αρνητικού τεστ στον κοροναϊό που θα έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Τέλος, θα ενισχυθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ολόκληρη η δήλωση του Στέλιου Πέτσα έχει ως εξής: 

«Η αύξηση στα εισαγόμενα κρούσματα χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό. Ο κοροναϊός δεν έφυγε, είναι εδώ και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης.

Υπαγορεύει ταυτόχρονα πρόσθετα μέτρα στις αφίξεις κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Στο πλαίσιο αυτό ύστερα από ευρεία τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με κυβερνητικά και υπηρεσιακά στελέχη αποφασίστηκε:

Πρώτον, όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14/07 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κοροναϊό που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την εισοδό τους στην Ελλάδα.

Η υποχρέωση συμπλήρωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Τρίτον, ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Για το λόγο αυτό δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της εθνικής αρχής διαφάνειας, της γενικής γραμματείας εμπορίου και προστασίας καταναλωτή και της ΕΛ.ΑΣ εκτεταμένους πάνω από 300 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Η κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και λαμβάνει τις αποφάσεις της με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM