Θεοχάρης: «Η φετινή χρονιά αποτελεί επένδυση για το μέλλον»

«Η φετινή χρονιά αποτελεί επένδυση για το μέλλον, για τις μελλοντικές χρονιές» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και εξήγησε γιατί δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέου lockdown λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Αντιθέτως, όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, «αυτή τη στιγμή έχουμε τον έλεγχο, σε αντίθεση με άλλες ανταγωνιστικές μας χώρες. Παρακολουθούμε διαρκώς την κατάσταση και είμαστε σε εγρήγορση. Έχουμε πολλαπλές και διαδοχικές γραμμές άμυνας για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό.

Η πρώτη γραμμή άμυνας είναι ότι ανοίγουμε τις πύλες για τουρίστες από χώρες οι οποίες, σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιδημιολόγων, εμφανίζουν το μικρότερο κίνδυνο λοίμωξης και μετάδοσης του κορωνοϊού».

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ1 ο κ. Θεοχάρης είπε παράλληλα ότι η δεύτερη γραμμή άμυνας είναι οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου, η τρίτη είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η κοινωνική αποστασιοποίηση, ενώ, όπως τόνισε «η τέταρτη γραμμή άμυνας είμαστε εμείς οι ίδιοι: Η πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων και η μη χαλάρωση από κανέναν ως προς τη χρήση της μάσκας, οι αποστάσεις που κρατάμε μεταξύ μας κ.λπ., είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους».

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε επίσης ότι:

«Είμαι αισιόδοξος μεσοπρόθεσμα, διότι βλέπω ήδη την πίεση από τρίτες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, για να ανοίξουμε και σε αυτές. Η φετινή χρονιά είναι μια επένδυση για το μέλλον, για τις μελλοντικές χρονιές. Προτιμούμε τα προσεκτικά βήματα με κάποιους περιορισμούς και όχι τη χαλάρωση, ώστε να ωφεληθούμε ακόμα περισσότερο μελλοντικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM