Η Αθήνα απαντάει στον Τσαβούσογλου για τη μειονότητα της Θράκης

Ηχηρή απάντηση έδωσε η Ελλάδα στους ισχυρισμούς του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί τουρκικής μειονότητας στη χώρα μας.

«Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα» επισημαίνει η Αθήνα, υπενθυμίζοντας τη Συνθήκη της Λωζάννης στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, που πάντως επανέλαβε τους πάγιους τουρκικούς ισχυρισμούς.

«Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική. Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάννης για να το αντιληφθεί κανείς» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι διπλωματικές πηγές.

«Η μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι τουρκική και τουρκική θα παραμείνει», δήλωσε νωρίτερα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικρίνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, επειδή την αποκάλεσε μουσουλμανική μειονότητα.

Ο Τσαβούσογλου σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως «ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, τη Μουσουλμανική 'τουρκική' μειονότητα την αποκάλεσε ως Ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οτιδήποτε και να πείτε, η 'τουρκική' μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν 'τουρκική' εδώ και αιώνες και θα παραμείνει τουρκική».


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM