Εντοπίστηκε το Oruc Reis- Το πολεμικό ναυτικό το παρακολουθεί στενά

Εντοπίστηκε το Oruc Reis και το πολεμικό ναυτικό το παρακολουθεί στενά.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται 20 ναυτικά μίλια νότια της Αττάλειας. Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού και των πλοίων.

Όπως όλα δείχνουν αυτή τη φορά οι Τούρκοι δεν… μπλοφάρουν, αφού ο δημοσιογράφος Νίκος Τριάντης δημοσίευσε το στίγμα του Oruc Reis που είχε χαθεί εδώ και ώρες και όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη το τουρκικό ερευνητικό πλοίο πλέει δυτικά της Κύπρου.

 

 

Νωρίτερα, η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX για σεισμικές έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου - στην ίδια περιοχή που απειλούσε ότι θα πραγματοποιήσει έρευνες τον Ιούλιο.

H ΝAVTEX ενεργοποιείται από σήμερα, 10 Αυγούστου, και θα ισχύει έως και τις 23 του μήνα.

Την ίδια ώρα, σήμερα στις 5:00 τα ξημερώματα ενεργοποιήθηκε και η προηγούμενη NAVTEX των Τούρκων για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ το μεσημέρι στις 12:00 αναμένεται να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται και έντονη κινητικότητα του τουρκικού στόλου από το ναύσταθμο του Ακσάζ, ο οποίος βρίσκεται βορειοανατολικά της Ρόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM